SSK-TV: Waltin om besvikelsen och hur laget ska börja vinna

2 oktober 2017 13:56

Mats Waltin om tunga starten, hur man jobbar för att vända trenden och förståelsen för den stora besvikelsen hos fansen.

– Det här är elitidrott och vi har supportrar som följer oss i vått och torrt och nu uteblir segrarna, då bli man missnöjd.


Kolla in SSK-TV:s videointervju här!

SSK gjorde en bra insats i två perioder och var på väg att vända förlusttrenden i fredagens derby mot AIK. Men millimeter från 2-0 blev i stället tll 1-2 och fyra raka förluster var ett faktum.

Mats Waltin och laget jobbar på hårdare än någonsin för att komma in på vinnarspåret.

– Trots fyra förluster och noll poäng så är det bra drag i gruppen och hög ambition. Vi tränar på i gruppen och vi jobbar på det vi måste jobba med för att få utdelning. Det är väldigt hög arbetsmoral och energi. Vi måste tillsammans skapa en positiv atmosfär och det tycker jag killarna gör bländande, säger Waltin.

Serien går i veckan vidare med bortamatch mot Troja på onsdag och hemmamatch mot Timrå på lördag.

– Vi tar onsdagsmatchen först nu och vi ska förbereda oss som vi gjort tidigare. Vi ska gå in i den matchen med bra drag, skön energi och en urladdning. Och efter 60 minuter ska vi kunna räkna in tre poäng. Det är så det måste bli nu, säger Waltin

Samtidigt som Waltin framhåller den goda arbetsmoralen och positiva stämningen i laget som krävs för att vända trenden har han också förståelse för supportrarnas besvikelse.

– Det här är elitidrott och vi har supportrar som följer oss i vått och torrt och nu uteblir segrarna, då bli man missnöjd. Där bär ju människor på olika känslor, en del blir ju uppriktigt förbannade och en del sorgsna. Det finns hela spektrat av ledsamheter där och det måste man respektera. Det här är elitidrott och man vill att det ska gå bra för det laget man håller på. Så är det och så måste det få vara, säger Waltin och lovar samtidigt att laget gör sitt absolut yttersta varje dag för att vända trenden.

Se även: Familjefest med skridskodisco, hamburgare och hockey

SSK-TV:[Så nära var SSK 2-0 - kolla in märkliga situationen](SSK-TV: Så nära var SSK 2-0 – kolla in märkliga situationen!)

SSK-TV: Här tar nästa generation SSK:are sina första skär - "Fantastiskt!"

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Skaffa biljett till SSK-Timrå nu på lördag - boka direkt här!