Nedsläpp: SSK-Modo

14 februari 2017 14:36

Under onsdagskvällen är det dags för grundseriens sista match mot Modo och vi slog i vanlig ordning Mats Waltin en signal för att pejla av läget i laget.


Åter ger vi motståndet en match men det blir förlust borta mot Vita Hästen efter att de gjort 3-0 i avslutande perioden.
- Det känns verkligen som att möjligheterna för en vinst fanns där och fram till sjunde minuten i tredje perioden känns det ändå relativt bra och tryggt. Sen gör vi misstag som straffar oss och vi vet att det är de här små enskilda händelserna som vi blir straffade för. Vi har pratat om det förr och vi känner också till dessa misstag men vad hjälper det när man ändå står där med noll poäng efter 60 minuter?!

Det såg ut att gå åt rätt håll i december men sedan årsskiftet har vi en seger 13 matcher. Vad beror det främst på skulle du säga?
- Framför allt är det effektiviteten framåt. Det är påtagligt. Sen är det markeringsspelet från den egna planhalvan som fallerar till och från som vi blir straffade för. Nog så viktiga detaljer i hockeyn.
När man känner att man har något på gång, som även vi kände där innan årsskiftet, så skapas mycket tack vare en ökande effektivitet en viss arbetsro. Det blir raka motsatsen när det går mot, då sjunker effektiviteten och det skapar de här små enskilda händelserna som påverkar matchutgången.

Transferdeadline i morgon. Hur ser du på det sista dygnets möjligheter till att hitta ”rätt”?
- Jag kan bara konstatera att marknaden ser ut som den gjort en tid. Jag har sett vissa värvningar som gjorts där man har haft ett stort behov av att fylla ut och där är det så för vår del att vi söker förstärkningar och inte bredd. Men skam den som ger sig, det vågar jag säga trots att marknaden är väldigt tunn.

24 poäng kvar att spela om, hur får vi igång maskineriet oavsett för vad komma skall?
- För att komma någonstans måste vi bryta förlusttrenden först. Vi måste börja där. Vi måste gå upp i morgondagens match till 100% och ha fullständigt fokus på att bryta den trend vi är inne i. Innan vi uttrycker något annat så måste vi inleda med det.

Och nu har vi full styrka till morgondagens match?
- Ja det stämmer. Väldigt skönt. Alla är tillgängliga. Kallmert och Olofsson spelar med J20 i kväll, vi måste hjälpas åt på alla håll och kanter. Det ska däremot inte påverka deras medverkan till morgondagens match.

Hur formerar du laget till i morgon?
- Det mesta talar för sju backar och 13 forwards. Nu har vi träning i kväll sen ska jag följa J20-matchen och därifrån tar jag beslutet så låt oss se vad som växer fram.

Vem ställer vi i mål?
- Det är samma sak där, jag vill se kvällens träning innan jag fattar det beslutet.

Vad säger du om Noah Pereira som spelat tre matcher med A-laget nu?
- Han tog ett stag framåt framför allt i sista matchen och han är en aspirant på våra forwardplatser, jag kommer även följa honom och andra i samband med J20s match i kväll.