KRÖNIKA: Gott nytt hockeyår alla SSK:are!

3 januari 2018 14:59

2018. Nytt år. Fyrverkeriet har lagt sig och champagnen är uppdrucken. Då brukar nyårslöftena börja dugga tätt. Sluta röka, äta nyttigare, börja träna. Ofta håller de bara några veckor, sedan är man tillbaka i gamla dåliga vanor igen, vilket gör att många förkastar det där med nyårslöften.


Personligen gillar jag nyår. Det är på något sätt en befrielse med en nystart. Ut med den gamla och in med det nya. En ny framtid viker ut sig framför ens fötter som ett blankt papper. Bara att fylla det med den vision man vill och börja jobba mot att förverkliga den.

Dessutom – allt börjar om på noll. Och när man tittar i den HockeyAllsvenska tabellen känns det nästan också som att börja om från noll. Trots att en bit över halva serien är spelad är det fortfarande superjämnt och alla lagen kan slå alla. Vi går definitivt en spännande vår tillmötes och ser vi till att knyta vår gemensamma näve och jobbar hårt tillsammans sida vid sida kan det bli ett riktigt festligt avslut på säsongen.

Dessutom har vi ju våra duktiga juniorlag att följa också. J18 gjorde en spelmässigt bra höstsäsong men lite oflyt och uddamålsförluster gjorde att laget missade topp 5 i sista omgången. Men men, bara att ta nya tag och med den potential det finns i det laget finns alla möjligheter att nå slutspel den långa vägen i stället.

Slutspel är dock redan J20 klart för. Med tre omgångar kvar såg man till att säkra en plats i topp 10-serien när man slog Örebro hemma i Scaniarinken. Laget har imponerat och det blir oerhört spännande att se vad det talangfulla gänget kan göra i ett slutspel fram på vårkanten. Topp 10 drar igång till helgen med dubbla bortamatcher för SSK J20 och J18:s fortsättningsserie startar nästa torsdag.

Även damerna har gjort en bra höst med sitt unga lag och ligger på tredje plats i division 1 östra. I den serien har Hammarby dragit ifrån och AIK ligger i nuläget tvåa, alltså strax före SSK. SSK möter dock AIK hemma i Scaniarinken på tisdag nästa vecka. En derbymatch som jag verkligen rekommenderar att ni besöker och kollar live. Det är ett betydelsefullt derby, målrik och frejdig hockey och framförallt duktiga unga idrottare som kämpar hårt för att bli bättre varje dag – nästan helt i skymundan. Nu är det dags att ge tjejerna den uppmärksamhet de förtjänar. Tillsammans med Supporterklubben kommer vi göra en insats för att få extra publik på just den matchen och slå ett slag för damhockeyn i Södertälje.

Kort sagt. Mycket hockey ligger framför oss 2018. Ha ett riktigt gott nytt hockeyår alla SSK-vänner!

Tillsammans ska vi få Templet att gunga många gånger – låt oss börja i kväll!

Fredrik Gustavell

Fler artiklar:

SSK-TV:Blomstrand laddad för SSK - "Jag är superpeppad"

SE ÄVEN: Nu skapar vi tidernas hockeyfest i Damettan

SE ÄVEN:SSK tar emot serieledarna - med nya målvakt i laget: "Jätteul att vara här"

SE ÄVEN: SSK lånar in SHL-målvakt - Kruse ansluter hela januari

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra din biljett till SSK-Timrå 3/1 redan nu - boka online här!