KRÖNIKA: Ursäkta röran, vi bygger om – men SSK ÄR på gång!

17 oktober 2017 16:46

Jajamen! Södertälje är på gång.

Vi må ligga sist i tabellen för tillfället. Men SSK ÄR faktiskt på gång.


Förra veckan skrev jag om att våga. Att sluta vara rädda, och i stället våga vinna. Att lämna de destruktiva mekanismerna bakom oss och se framåt och uppåt. Bara då kan vi bygga en ny vinnarkultur i och omkring klubben.

Jag stack också ut hakan och proklamerade på Twitter att jag skulle söka jobb som klubbchef i Karlskrona om det inte blev över 3000 på läktaren i fredagens match mot Oskarshamn. Det blev det inte. Men ingen fara. jag såg till att skriva en riktigt dålig ansökan, så ni slipper inte mig än på ett tag.

Skämt åsido. Att våga handlar om att sikta högt. Att sikta högt och tro på det man gör. Och själv är jag övertygad om att allt hårt jobb med att bygga om den här klubben som gjorts den senaste tiden, allt hårt jobb som görs och allt hårt jobb som kommer att göras framöver kommer leda till framgång.

Ungdomsverksamhetens nysatsning med en röd tråd genom hela föreningen och en ny vi-känsla är sjösatt. Ungdom är på gång.

Den ombyggda juniorverksamheten börjar visa resultat. Förra veckan genomförde J20 en succéartad bortaturné och tog tre segrar på tre dagar. Och på söndagen besegrade J18 Vallentuna med hela 10-1. Juniorerna är på gång.

På onsdagskvällen gör nye huvudtränaren Ulf Lundberg debut i båset på hemmaplan i Scaniarinken. Ulf har senast verkat som talang- och utvecklingsansvarig på svenska ishockeyförbundet samt varit head coach för det svenska U17-landslaget. Han är en välutbildad och modern tränare som är van att jobba med unga spelare och proffs på att göra oslipade diamanter till framgångsrika stjärnor. Han har även ett stort kontaktnät bland landets många talangfulla spelare.

Ulf har skrivit på för tre säsonger och om han får arbetsro kommer han smälta in perfekt i klubben och få SSK:s ombyggda organisation med fokus på talangutveckling och förbättringskultur att lyfta mot skyarna.

Dagens elitishockey är extremt resultatinriktad och känslor är ständigt närvarande. Och självklart, en klubb bedöms alltid efter de senaste resultaten. Men för att bli bättre måste man arbeta långsiktigt, metodiskt och våga tänka nytt. Det gäller att kunna prestera i nuet med befintliga förutsättningar och samtidigt se framåt, våga vara visionärer, våga vara pionjärer – och hela tiden fortsätta sikta högt.

Ett hus under ombyggnad kanske inte är vackert under själva byggtiden. Men det är slutresultatet som räknas. Om vi alla hjälps åt och vågar göra detta tillsammans är jag övertygad om att slutresultatet kommer bli både framgångsrikt och vackert – och räcka till oss alla att sola oss i under lång tid.

Det gäller att hålla blicken högt och tro på det vi gör. Att se visionen av det färdigbyggda huset. Då kommer resultaten komma, då kommer det hårda jobbet att betala sig – och då kommer det vara riskfritt att lova 3000 på en match i Scaniarinken i oktober.

Tillsammans kan vi nå dit snabbare. Se till att sprida det positiva budskapet kring klubben och se till att vi blir fler besökare i Scaniarinken. Ta med kompisen, ta med grannen och ta med morsan. Ju fler vi är som jobbar hårt och ser framåt, desto snabbare kommer vi nå framgången. För en sak är säker – vår tid kommer!

Till dess: Ursäkta röran, vi bygger om.

Men SSK ÄR på gång!

Fredrik Gustavell

Var på plats och stötta laget - boka biljett till SSK-Västervik här!

SE ÄVEN: Dags för hemmamatch igen - boka din biljett här!

SE ÄVEN: Nedsläpp SSK-Västervik - "Hoppas ge fansen en bra match"

KRÖNIKA: Vi har lidit nog dags att hitta vinnarvägen

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!