Norberg ser framemot morgondagens fight
Publicerad: 2021-10-08
Säsongens femte match går av stapeln imorgon och Simon Norberg ser framemot att få uppleva en match av lite derbykaraktär imorgon.

Det är ett laddat gäng som gjort sig redo för morgondagens match mot Västerås hemma i Scaniarinken imorgon kväll, en av dem är centern Simon Norberg.

– Jag tycker inte att vi riktigt har kommit upp i vår fulla potential ännu, det finns betydligt mer att hämta. Jag tycker att vi stundtals har fått ihop det och då är vi ett riktigt bra lag. Det handlar mycket om att vi måste vara mer konsekventa, få längre perioder under matcherna som är bra. Vara ödmjuka där och följa vår gameplan till hundra procent.

En sak som det pratats om flitigt är att vi måste vara med ordentligt från start, varför har det inte blivit så?

– Vi har haft det tufft där, tror vi fått jobba oss tillbaka från underläge nu i alla matcher. Jag vet inte riktigt vad det beror på, det kan vara att vi är lite spända och att det låser sig lite. Jag hoppas att vi nu några matcher in i serien ska våga slappna av och spela ut mer redan från start. Det är något vi snackat om mycket i laget att vi måste komma ut bättre i första perioden så att vi inte alltid behöva jobba i uppförsbacke direkt. Men det är en bra känsla i gruppen, det har det egentligen varit sedan start. Vi har ett bra driv i gruppen och förhoppningsvis kan vi få ut ännu mer i matchsituationer framöver.

Första säsongen i Södertälje för centern Norberg, vilka kliv vill han ta framöver?

– Jag tycker att första tiden nu varit lite upp och ner, som för laget i stort. Jag trivs jättebra i föreningen och vill försöka ta kliv varje dag och kunna utvecklas mer och mer. Jag vill utveckla mycket i mitt spel. Att bli en stabil center som spelar bra i egen zon såklart men jag vill även utveckla spelet med puck, där känner jag att det finns utvecklingspotential och det är motiverande. Man tränar ju på det varje dag och det handlar mycket om att känna sig bekväm med att ha pucken och kunna släppa loss och bara spela hockey utan att behöva fundera allt för mycket.

Spännande match mot Västerås väntar redan imorgon, vad blir viktigt då?

– Det kommer bli viktigt att vi följer vårt system i 60 minuter imorgon, vi vet att de har ett skickligt lag men jag tror att vi har väldigt god chans att plocka tre poäng om vi är ordentligt påkopplade imorgon. Sen hoppas vi på ett grymt drag på läktarna imorgon också. Det är så sjukt kul att ha tillbaka publiken och man märker verkligen att man får en extra boost av att höra klacken köra på. Jag tycker att det är sjukt mäktigt att spela inför den ljudkulissen i Scaniarinken, ser verkligen framemot morgondagen.

Södertälje - Västerås, lördag 18:00

Det är dags för säsongens första lördagsmatch på hemmplan, vi hoppas givetvis på ett välfyllt Tempel och en magisk stämning från läktarhåll! Biljetter hittar du här, både till klacken och sittplats!

Södertälje Sportklubb