Förlust i Oskarshamn i premiären av slutspelsserien – nya tag på måndag mot AIK i Scaniarinken
Publicerad: 2018-03-10
SSK kämpade tappert men till slut blev det förlust med 4-1 i bortamatchen mot Oskarshamn i premiären av slutspelsserien. Nu väntar AIK i ett hett länsderby i Scaniarinken på måndag i andra omgången.

Missa inte slutspelsfesten - boka biljett till SSK-AIK i Scaniarinken på måndag 19.00 nu!

SSK ställde upp med exakt samma lag som senast i onsdags. Fredric Weigel var alltjämt avstängd och laget spelade därför återigen med tre centrar och fyra forwardspar och dessutom startade återigen Henrik Lundberg i mål.

SSK fick en fin start i matchen och efter fem minuters spel hade man haft några halvfarliga lägen. Bengtsson, Åslin och Flodqvist var alla tre varit framme och hotade men skotten blockerades. Efter 6.42 åkte dock Stefan Johansson ut för en interference och då tog det bara fem sekunder i powerplay för IKO att ta ledningen genom backen Marcus björk.

I tolfte minuten fick Åslin, Blomstrand och Gråhns till ett bra anfall men det slutade med en interferenceutvisning på Åslin. Då kunde IKO göra 2-0 när SSK gjorde ett misslyckat byte som gav en fyra mot två-situation där John Dahlström avslutade med att göra 2-0 bakom Lundberg.

Iskallt frilägesmål av Blomstrand

SSK fick också chansen i powerplay innan perioden var slut när Blomstrand revs ner efter 15.37. Det numerära överläget blev dock resultatlöst och SSK gick till periodvila med tvåmålsunderläge. Andra perioden blev händelserik.

I inledningen åkte Victor Andersson på ett matchstraff för tackling i ryggen och SSK fick spela boxplay i fem minuter. Det gjorde man dock med bravur och i slutet förvandlades det överläget till spel fyra mot fyra efter att en IKO-spelare kört in i Lundberg. Och då fick Ludwig Blomstrand ett friläge. 25-åringen gjorde inga misstag och väntade kyligt ut Rifalk och lade in reduceringen. Strax därpå var även Bengtsson nära att även kvittera när SSK fick chansen i powerplay, men Rifalk stod för en finfin benparad.

SSK kämpade och pressade för kvittering

Därefter lade SSK in överväxeln och satte in ett ordentligt tryck där man spelade ut Oskarshamn sista fem minuterna. Men trots flera fina lägen fick man inte in pucken och inför tredje var ställningen alltjämt 2-1 till Oskarshamn.

SSK fortsatte ligga på bra och skapade flera vassa kvitteringschanser i inledningen av tredje och efter 6.51 tog IKO-tränaren Björn Hellkvist timeout. Därefter jämnades spelet ut något en stund men efter powerbreak tryckte SSK på igen.

Men mitt i SSK-pressen stack Oskarshamn upp i en kontring – som till en början inte såg alltför farlig ut. Men en sargretur bakom mål studsade turligt ut till Robin Söderqvist som kunde skicka in 3-1 efter 12.12 spelat.

Derbyfest i Scaniarinken på måndag

SSK gav dock inte upp och med fyra minuter kvar tog Lundberg timeout och drog målvakten. Laget lyckades även etablera tryck i anfallszon och skapa flera lägen att reducera. Med två minuter kvar fick dock Oskarshamn ut pucken och gjorde 4-1 i öppen kasse.

Nu väntar AIK hemma i Scaniarinken i slutspelsseriens andra omgång. Då behöver laget allt stöd de kan få. Kom och heja fram grabbarna till seger mot länsrivalen!

MATCHFAKTA: IK Oskarshamn - SSK: 4-1 (2-0, 0-1, 2-0)

Målskyttar: 1-0 Marcus Björk (Johansson, Piispanen), 2-0 John Dahlström (Hagelin), 2-1 Ludwig Blomstrand, 3-1 Robin Söderqvist (Engsund, Björk)

Skottstatistik: 32-29

Utvisningsminuter: 8-29

Publiksiffra: 2 153