Sivers inför sista träningsmatchen
Publicerad: 2021-09-20
En match kvar innan allvaret startar igång på allvar nu på fredag. Först ska Vita Hästen få sig en redig match imorgon när bussen rullat mot Norrköping och Himmelstalundshallen.

Inför säsongens sista träningsmatch hoppas assisterande kapten Oscar von Sivers på ett mer disciplinerat SSK på isen.

– Det har egentligen inte stämt för oss ganska många matcher nu. Vi ger bort för många puckar, vi är för slarviga och vi gör för många saker själva där ute på isen. Vi gör inte det vi ska tillsammans och då ser det ut som det har gjort senaste tiden. Enkelt förklarat så vill vi hålla pucken framför oss alla fem, vi vill inte tappa pucken så att de vänder på oss snabbt. Vi är ett stort lag med stora spelare så vi vill använda den storleken och skydda puck i anfallszon. Kan vi göra det så är vi ett bra lag, säger Sivers.

Vad är det då som gör att man inte fått det att stämma ordentligt hittills?

– Vad vi gör just nu är att vi tränar på att få snabbare spelvändningar, vända så vi flyttar pucken snabbare framåt direkt mot deras mål. Sen är det fortfarande så att det ska ske på match och det ska ske synkat och det inte gör det så kommer det se lika dåligt ut som det gjort hittills. Men om det sker så kommer vi se mycket bättre ut direkt, säger han.

Senaste matchen spelades i torsdags mot Västerås och även om resultatet inte gick vår väg var det ändå på många sätt ett fall framåt.

– Jag tycker att senaste matchen var ett fall framåt. Första perioden var stundtals bra, men sen så föll vi tillbaka i lite gamla synder. Dock så ska vi väl säga att vårt powerplay var bra, vårat boxplay var bra. Det är två viktiga delar under säsong, det vet vi sedan innan så det kändes bra. Vi tar med oss det och första perioden och så försöker vi få ordning och reda på resten tills på fredag. Andraperioderna har vi haft problem med under egentligen hela försäsongen, där har vi direkt varit urusla men vi gör ett nytt försök imorgon, fortsätter han.

Imorgon väntar säsongens sista träningsmatch när vi ställs på bortaplan mot Vita Hästen, nedsläpp 18:00.

– Imorgon vill jag se att vi gör precis det vi tränar på just nu, att vi vänder pucken snabbt och att vi tar pucken mot mål och att vi försöker spela mycket anfallsspel. Det känns skönt att vi kommer närmare seriepremiären, vi har spelat rätt många försäsongsmatcher så det känns att det dags. Vi tränar på bra och efter förra veckans tester fick vi också lite kvitto på det vilket känns skönt inför en lång och tuff säsong.

Biljetter

Biljetterna till seriepremiären är slut men du kan fortfarande boka bord i Restaurang Rinkside! Den 29 september får vi äntligen fylla Scaniarinken läktare igen -biljetter till "återkomsten" hittar ni här!

Södertälje Sportklubb