Säsongens första trea bärgades borta mot Västervik
Publicerad: 2022-09-28
Trots spelmässigt övertag dröjde det till tredje perioden innan Videll kunde skicka in det matchavgörande målet.

Tre viktiga poäng borta mot Västervik

Efter en målsnål premiär där vi endast fick med oss en poäng var det ett revanschsuget lag som efter lunch hoppade på bussen mot Västervik. Trots att det bara blev en poäng i fredags har det funnits ett lugn och en tro på att jobba vidare på inslagen väg. Nere i Västervik vet vi att det historiskt ofta är tuffa jämna matcher och att det därför krävs att man är påkopplad från start.

Kvällens match började jämnt med visst spelövertag för SSK. Man ligger rätt i banan och är mer framåtlutade än hemmalaget men har svårt att skapa riktigt kvalificerade målchanser i den första akten av matchen. Samma frustrerande ineffektivitet som i fredagens match mot Östersund. Nya tag i period två.

Vi trummar på och tretton minuter in är det Jacob Dahlström som banar väg för Emil Alba att trycka in ledningspucken, 0-1. Men lyckan blir relativt kortvarig då Västervik snor pucken i numerärt underläge och kvitterar till 1-1. Målmässigt jämnt även inför den tredje perioden.

I period tre är det äntligen dags för Linus Videll att få sitt namn i poängprotokollet. Helt rätt placerad blir han serverad en puck av Daniel Norbe och kan åter ge oss ledningen, viktigt. Hemmalaget pressar hårt och försöker in i det sista men Nikita Tolopilo passar fram till Daniel Norbe som kan punktera matchen men dryga minuten kvar, 1-3 vilket också blev slutresultatet. Nikita Tolopilo hade en bra kväll med både 95% i räddningsprocent och assistpoäng.

Nästa utmaning blir Djurgården inför slutsålda läktare i Scaniarinken nu på fredag.

VIK–SSK 1–3 (0–0, 1–1, 0–2)

Första perioden:

Andra perioden: 0–1 (33.48) Emil Alba, 1–1 (38.13) Marcus Vela (William Wiå, Daniel Brickley) numerärt underläge.

Tredje perioden: 1–2 (48.50) Linus Videll (Daniel Norbe, Albert Sjöberg), 1–3 (58.44) Daniel Norbe (Nikita Tolopilo), mål i tom kasse.

Utvisningar: VIK: 4 x 2 min. SSK: 2 x 2 min.

Skott: 20–34 (5–15, 8–12 , 7–7)