SSK slog serieledarna – ny seger efter heroisk insats i Timrå!
Publicerad: 2017-11-17

I en välspelad match med högt tempo i NHK arena på fredagskvällen avgick SSK med segern efter ännu en stabil bortainsats. Laget har nu fem raka bortasegrar och klättrar ytterligare i tabellen.

Säkra din plats till SSK-Modo onsdag 22/11 - köp biljett här!

SSK kom till spel utan Stefan Gråhns som fick en lättare skada i matchen mot Troja i onsdags. I stället fick junioren Carl Skärström debutera i a-laget och bildade kedja med Albin Sethsson och Hampus Olsson.

En tuff uppgift att gå in och debutera mot serieledande Timrå på bortaplan. Och inte blev det lättare när Johan Johnsson satte 1-0 till hemmalaget efter bara 1.56. Men trots mardrömsstarten reste sig SSK och skapade flera chanser de närmsta minuterna och efter 4.51 kunde SSK också kvittera genom Jonas Liwing efter bra snurr av kedjan med Måns Lindbäck, Flodqvist och Valkvae Olsen.

SSK tog ledningen i powerplay

När SSK sedan fick chansen i powerplay tog man även ledningen. Assisterande kaptenen Stefan Johansson skickade in en puck från blå som letade sig in i Henrik Haukelands högra kryss.

Därefter tog dock Timrå över spelet och när Fredric Weigel åkte ut för en crosschecking i slutminuterna kom också kvitteringen till 2-2.

Andra perioden fortsatte med högt tempo och mycket chanser men bjöd bara på ett mål. Och det var SSK och måltjuven Thomas Valkvae Olsen som skulle göra det. Med bara två minuter kvar av perioden snodde han åt sig pucken och

I tredje fick Timrå en jättechans att kvittera efter bara två minuter men Sörensen stod för en superräddning när han kastade sig och stoppade pucken från att smita in vid bortre stolproten.

Kämpainsatser i boxplay

SSK backade hem och spelade smart resten av perioden och lyckades dessutom reda ut två raka boxplay. Slutminuterna blev dramatiska när Timrå tog ut Haukeland och tryckte på i sex mot fem. Men Sörensen och ett kämpande SSK-försvar red ut stormen och kunde kliva på bussen hem till Södertälje med tre poäng i bagaget.

Segern var tredje raka och imponerande femte raka på bortaplan och laget klättrar ännu en placering i tabellen och är nu uppe på en sjundeplats.

Nästa vecka väntar dubbla hemmamatcher i form av Modo på onsdag och Vita Hästen på fredag.

TIPS!

Köp biljett till SSK-Modo och få biljett till SSK-Vita Hästen för halva priset. Väntar du på lön? Ingen fara - betala på faktura helt utan avgift. Boka här!

MATCHFAKTA:

Timrå-SSK: 2-3 (2-2, 0-1,0-0)

Målskyttar: 1-0 Johan Johnsson (Larsson), 1-1 Jonas Liwing (Malmström, Bengtsson) 1-2 Stefan Johansson (Bengtsson) 2-2 Alexandre Lavoie (Olofsson, Dahlén) 2-3 Thomas Valkvae Olsen

Skottstatistik: 38-32

Utvisningar: 4-8

Publik: 2 834

SE ÄVEN: SSK tar sig an Timrå - "Vi slår ur underläge, det gillar vi"

SE ÄVEN: SSK vände och vann mot Troja/Ljungby - "Stark lagmoral"

SSK-TV: Höjdpunkter från derbyseger på - återupplev matchen här!

SE ÄVEN: Sörensen hyllar fansen - "Som att spela i Scaniarinken"

KRÖNIKA: SSK och Södertälje är på gång - nu tittar vi uppåt

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

• Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.