Isländsk duo klar för SSK dam – landslagsspelarna Sunna och Silvia Björgvinsdottir förstärker laget: "Det känns fantastiskt"

10 juli 2019 12:23

SSK dam fortsätter förstärka laget med exotiska värvningar. Nu är det klart att de två isländska landslagsspelarna Sunna Björgvinsdottir, 18 år, och Silvia Björgvinsdottir, 20 år, kommer spela med laget i vinter.


SE ÄVEN: Rutinerad back klar för SSK dam – Rebecka Höglund förstärker laget: ”SSK satsar verkligen på sin damverksamhet”

SE ÄVEN: SSK dam värvar spansk landslagsback – 19-årige Leyre Villar förstärker laget: ”Viktigaste i ett lag är att stötta varandra”

– Det känns fantastiskt att ha signat med SSK och jag är exalterad inför den stundande säsongen. Jag vet att laget vann serien förra året och spelade för en plats i SDHL, säger Silvia Björgvinsdottir som är åttafaldig isländsk mästare.

20-årige Silvia har även deltagit i fem VM-turneringar och senaste gången var hon även lagkapten för sitt Island.

Hon beskriver sig som en allsidig spelare som kan spela på flera positioner men som senaste åren mest spelat på favoritpositionen ytterforward där hon kan utnyttja sin starka teknik och sitt hårda skott.

Radarpartnern Sunna, 18 år, med samma efternamn trots att de inte är släkt, trivs i stället bäst som center och hon beskriver sig själv som en playmaker.

– Jag spelar vanligtvis center med Silvia på kanten. Jag skulle säga att min största styrka på isen är positionsspelet, att jag alltid är på rätt plats vid rätt tillfälle, säger Sunna som är rejält laddad inför säsongen.

– Jag ser fram emot att spela på en högre nivå och kunna utvecklas som ishockeyspelare och växa som individ, säger hon.

SE ÄVEN: Studio SSK: Hemvändande centern Patricia Aphrem har säsongens mål klart för sig: "Har alltid varit min dröm att få upp SSK till SDHL"

SE ÄVEN: Studio SSK: Senaste nytt om läget i föreningen – och fokus på damlaget: "Behöver en förstafemma som kan gå i bräschen"