NEDSLÄPP:Inför morgondagens bortamöte mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2020-02-25
Kampen om placering inför slutspelsserien fortsätter och imorgon väntar en ny tuff bortamatch mot BIK i Nobelhallen.

Kampen om poängen inför slutspelet fortsätter och ett av lagen vi garanterat kommer möta där också är just BIK som vi spelar mot på bortaplan redan imorgon. Vi har fortfarande chansen på femteplatsen med 12 poäng kvar att spela om, VIK har just nu endast en poäng mer än vad vi har och det är något som både Dennis och Nichlas snackat med laget om.

  • Vi pratade om det med laget redan för tre omgångar sedan, att vi ska göra allt vi kan för att jaga livet ur Västerås om femteplatsen. Det kommer inte bli en lätt match imorgon, det vet vi. BIK är ett tungt och ganska jobbigt lag att möta, speciellt när de spelar hemma i Nobelhallen. De kommer vilja sätta spel inför slutspelet och kommer garanterat inte gå på halvfart, men det är samma sak för oss. Varje match och varje poäng är superviktiga för oss. Vi kommer inte att ge dem en lätt match imorgon.

Sköna poäng på hemmaplan senast och Bozic är nöjd med hur laget jobbar vidare och gnuggar på.

  • Jag tycker att vi kommer ut och gör en stabil match, vi kan säkert bättre men vi gör mycket av det vi pratar om att vi ska göra. Kanske framförallt i andra där vi dippat lite tidigare matcher så absolut ett fall framåt skulle jag säga. Självklart blir det mer slående imorgon när vi möter ett bättre lag, vi har försökt och köra vidare på träningarna och jag tycker att vi haft en bra känsla där. Inför morgondagen har det även blivit en del box out då vi verkligen måste försöka stänga ner ytan framför mål, där är de ruskigt starka så det gäller att vi har koll på kroppar och klubbor.

Läget i laget inför morgondagen är fortsatt oförändrat från sist.

  • Sebbe Bengtsson går på is under värmingen imorgon för att känna hur det känns. Förhoppningen är att han ska kunna vara spelklar nästa vecka om allt går som det ska. Bergvik fortsätter i kassen, Salle backar upp och Jesper stannar hemma och kör med J20. Det känns otroligt bra att vi har tre målvakter som tävlar varje dag nu, det märks. Både Salle och Bergvik har vunnit en hel del matcher nu på slutet, framförallt sen vi ändrade i försvarsspelet. Både backar och målvakter är tryggare med varandra nu.
Södertälje Sportklubb