Dramatik i Templet ikväll där Modo tillslut får med sig tre poäng
Publicerad: 2019-12-13
Likt tidigare målrika matcher under säsongen var kvällens drabbning inget undantag. Tio stycken bjöds vi på ikväll och tyvärr var det Modos förstakedja som gjorde det tufft för oss ikväll. 4-6 blev tillslut kvällens siffror.

Efter en riktig plattmatch uppe i Örnsköldsvik senaste mötet kunde man gissa sig till att det var ett SSK med revanschlust som skulle ge sig ut på isen ikväll. Det syntes direkt att man spelade med mer trygghet ute på isen, bra fart och det spelförande laget. Dock var det Modo som fick bäst utdelning på sina chanser inledningsvis. 1-3 efter den första perioden, ganska missvisande mot hur matchbilden såg ut ikväll.

I den andra perioden kunde Modo gå ifrån till en 1-4 ledning tidigt, ett resultat som stod sig mot slutminuten innan Ludwig Blomstrand kunde prickskjuta in den viktiga reduceringpucken. 2-4 inför den sista perioden och det kändes helt plötsligt betydligt mer hoppfullt, dessutom drog Modo på sig en utvisning med sekunder kvar av perioden.

Den tredje inleddes alltså med spel i numerärt överläge och Ludde Blomstrand visade återigen hur bra han kan vara när han är på rätt spelhumör, 3-4 i krysset och det var i allra högsta grad match igen. Efter det hade vi - likt de andra två spelade perioderna - en hel del chanser att kvittera i matchen men istället gav vi Modo möjligheten att spela PP och det tog inte många sekunder innan pucken satt i nätet bakom Pogge. Tungt men vi resde oss ytterligare en gång och nyförvärvet August Berg visade prov på hur man placerar pucken, otroligt fint skott i krysset och kontakt igen.

Matchens slutskede bjöd på dramatik och spänning. Blomstrand i stolpen ytterligare, han verkar trivas mot Modo senast hemma bjöd han på hattrick och fyra poäng. När Pogge lämnade kassen kunde Modo även tillsist punktera matchen med mål nummer sex för kvällen. Förstakedjan i Modo med Tambellin, Karlkvist och Johnsson var livsfarliga ikväll och stod imponerande nog för ALLA Modos mål ikväll, värt att notera.

Södertälje–Modo 4–6 (1–3, 1–1, 2–2)

Första perioden: 0–1 (7.36) Jonathan Johnson (Patrik Karlkvist, Daniel Sylwander), spel fem mot fyra, 1–1 (9.29) Andreas Hjelm (Nick Olesen, Ludwig Blomstrand), spel fem mot fyra, 1–2 (12.30) Patrik Karlkvist, 1–3 (12.30) Patrik Karlkvist (Adam Tambellini, Jonathan Johnson)

Andra perioden: 1–4 (14.10) Adam Tambellini (Patrik Karlkvist), 2–4 (18.47) Ludwig Blomstrand (Andreas Hjelm), spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3–4 (01.38) Ludwig Blomstrand (Anton Blomberg, Christopher Liljewall), spel fem mot fyra, 3–5 (07.18) Patrik Karlkvist (Adam Tambellini, Daniel Sylwander), 4–5 (11.59) August Berg (Hugo Gustafsson, Måns Lindbäck)

Skott: 37–29 (18–7, 6–9, 13–13)

Utvisningar: SSK: 4x2. Modo: 7x2

Domare: Daniel Eriksson, David Bergman