NEDSLÄPP: Glennadagen & lördagsmatch!
Publicerad: 2020-01-31
Imorgon är det dags för den årliga Glennadagen! Vi hoppas att det ska bli en kväll att minnas. Vi minns vår Glenn Johansson och hejar fram laget i jakten på nya poäng!

Imorgon är det dags för säsongens andra lördagsmatch i Templet! Det är Karlskrona som kommer på besök och det är minst sagt viktiga poäng som står på spel. I skrivande stund har vi spelat in 57 poäng samtidigt som Karlskrona flåsar oss i nacken med 55 inspelade poäng. Vi kommer med en skön känsla i ryggen efter den dramatiska avslutningen i Scaniarinken i onsdags som Sebastian Bengtsson till slut kunde sätta punkt för när han klev in i straffläggningen och avgjorde matchen till vår fördel.

Dennis Bozic ger sin syn på onsdagens tillställning och berättar hur man tänker ta sig an morgondagens match.

  • Jag tycker absolut att vi gör en okej match i onsdags. Vi mötte ett bra lag ute på isen som framförallt har en offensiv som är otroligt farlig. Första perioden tycker jag att vi kan göra bättre, vi pratade i paus om att vi behövde spela lite enklare ute på banan. Att vi behövde spela mer på yta framåt för att lyckas lösa upp deras press. Vilket också gav resultat. >

Specialteams har varit en het potatis den här säsongen och något som stundvis inte stämt så man velat. Efter jul är man dock bäst i ligan på båda spelformerna och hårt jobb har betalat av sig.

  • Det är något som vi jobbat på extremt mycket och verkligen nött ute på isen. Killarna har gjort jobbet. Jag tycker att vi lägger ner arbetet som behövs i boxplay och är jobbigare nu för motståndarna. I powerplay har killarna fått mer kontinuitet och börjar verkligen hitta kemin tillsammans som är så viktig.

Imorgon väntar Karlskrona hemma i Templet och tränarstaben räknar inte med någon lätt match.

  • Karlskrona är kluriga, de är ett lag som ser lite olika ut varje match vilket gör det svårt och vi vet inte riktigt vad vi kommer få möta för Karlskrona. Det är svårt att se linjer i deras press-spel det gäller att vi lägger fokuset på vår prestation och utmaningen blir att vara uthålliga i vårt spel. Vi måste hålla våra linjer uppe i 60 minuter annars kan det bli high chaparall.

Imorgon är det även dags för den årliga Glenna-dagen vilket är otroligt uppskattat även av gänget nere i omklädningsrummet.

  • Det är såklart jättekul att man uppmärksammar och värnar om historien, det tror jag verkligen är rätt väg framåt. Sen var ju Glenna en lirare av rang så att vi kan bevara hans minne på det här sättet känns viktigt. Sen tycker jag även att det är riktigt kul att det kommer så många gamla duktiga spelare och ledare.

Läget i laget: Förövrigt inga större förändringar från i onsdags förutom att Alexander Falk tar plats bredvid Adam Wilsby från start och Sebastian Walfridsson startar som sjunde back.

UPPLADDNINGSFESTEN!

16.00 inleder vi kvällen med matchen från 1985 i Himmelstalundshallen och SM-guldet bärgades, dessutom kommer vi att ta ett snack med några av de gamla guld-hjältarna som är på plats i arenan. I biljetten ingår även en härlig matchbuffé och det bjuds på generösa priser i baren. HÄR KÖPER DU DIN BILJETT!

Glenna-Pikén

Glenna-piken kommer att säljas exklusivt i supportershopen under morgondagens match. 249kr kommer den att kosta varav 10% oavkortat till Glenn Johanssons Minnesfond. Intresset kring dessa tröjor har varit stort så det gäller att snabba sig till shopen om man vill få tag på en!

Biljetter till matchen hittar du här! SSK-Karlskorna nedläpp 18.00!

Södertälje Sportklubb