KRÖNIKA: Upp med halsduken – dags för hockeyfest!

27 december 2017 11:19

Tomten hade knappt kommit tillbaka hem till nordpolen innan SSK var på is igen. Laget tränade redan på juldagen tillsammans för att börja förbereda sig inför kvällens match på allra bästa sätt. En match som ser ut att kunna bli en riktig hockeyfest.


Det är mellandagshockey, hemvändarmatch och länsderby. Wow! Ingredienser som verkar ha fått hela Södertälje att gå igång och vilja gå på hockey. Biljettförsäljningen har gått på högvarv senaste dagarna och det ut att kunna bli upp mot 5000 i Scaniarinken i kväll. Lite extra julgodis för alla hockeyälskare alltså. Ett hett derby på isen med en het storpublik på läktaren. Det är sådana hockeyfester vi alla vill ha mer av. Hockeyfester som skapar känslor, etsar sig fast på näthinnan och ger minnen för livet.

Minnen för livet kan det också bli för 17-årige Samuel Fagemo som är inlånad från Frölunda för tre matcher och som debuterar mot AIK.
”Det är kul att vara här. Jag ska gå in och spela mitt spel med högt självförtroende och bara köra på. Det blir ju lite skillnad från J20 så det kommer bli sjukt mäktigt och jätteroligt”, sade han själv till SSK-TV efter träningen med laget på annandagen.

Den eskalerande lånecirkusen i Hockeyallsvenskan har också diskuterats flitigt den senaste tiden. SSK är dock inget lag som går i bräschen för den. Tvärtom. Och så här klokt motiverade tränare Ulf Lundberg lånet av Fagemo för SSK-TV.

”Det är en balansgång mellan grupprocess kontra vad man kan få in och hur det påverkar. Bakom kulisserna i alla klubbar pågår ju hela tiden tanken om hur man optimerar laget, men vi har ju varit ganska restriktiva här i klubben med det och den hållningen tycker jag är bra. Men i bland kan det behövas en injektion.”

Förutom injektioner är det också viktigt med traditioner – både i vanliga livet och i hockeylivet. Julen är en helg fylld av traditioner. Och det är ju det som gör det hela så där speciellt och extra högtidligt. SSK och SSK-publiken har också sina traditioner, vilka är viktiga att värna. Det är ju supportertraditioner och supporterkultur som skapar en högtidlig inramning och speciell atmosfär vid matcherna. Just den atmosfären som skapar känslor, etsar sig fast på näthinnan och ger minnen för livet. Kanske föder just det där halsdukshavet en ny SSK:are i kväll.

Det är nästintill fullsatt på sittplats till kvällens match och på stå ser ju härliga Supporterklubben alltid till att det är drag. Helt enkelt, vi har extremt goda förutsättningar för en mäktig snapsvisa när SSK har gått på is.

Upp med halsduken – dags att få Templet att gunga!

Fredrik Gustavell

SE ÄVEN: Storpublik väntar mot AIK - "Gäller att njuta av hemmatrycket"

SE ÄVEN: Hög dramatik när SSK vann straffrysare - "Jävligt skönt"

SE ÄVEN: Höglund tillbaka i full träning - "Otroligt spelsugen"

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Mellandagsmatchen - boka biljett till SSK-AIK 27/12 redan nu!