NEDSLÄPP: Hemvändande centerstjärnan hoppas på storpublik i damkvalet: "Jag är extremt taggad"
Publicerad: 2019-02-20
På torsdag går SSK dam in i kvalet till SDHL då man möter Karlskrona hemma i Scaniarinken. En som ser fram emot matchen är hemvändande centern Patricia Aphrem som hoppas på storpublik och en riktig höjdarmatch i Scaniarinken.

SE ÄVEN: SSK dam klara seriesegrare i div 1 östra – välkomna på kval till SDHL torsdag 21/2 kl 19.00!

SE ÄVEN: SSK-TV: Succélagets målvakt stortrivs i SSK – och ser fram emot kvalet på torsdag: "Skulle uppskatta om det kom mycket publik"

NEDSLÄPP: SSK dam - Karlskrona

VAD: Play off 1 - kval till SDHL

VAR: Scaniarinken, Södertälje - Fri entré

NÄR: Torsdag 21/2 kl 19.00

MATCHSPONSORER: Watch it live och Björcks resor

WEBBSÄNDNING: Matchen sänds via PPV på SSK-TV med kommentator. Pris 49 kr. Köp och se sändningen här!

Truppinfo inför kvalmatchen SSK-KHK i Scaniarinken på torsdag:

Tjejhockeyns motsvarighet till TV-pucken, Stålbucklan, går av stapeln samtidigt som kvalet och därmed är flera av lagets yngre spelare inte tillgängliga i kvalmatchen. SSK har därför förstärkt laget med fyra spelare från Linköping; Sara Bjurvén (C), Nathalie Carlsson Mattila (B), Johanna Eldebäck (FW) och Johanna Gävstedt (B). Även Emma Olsson (C) från Leksand samt talangen Lova Blom (C) från Nyköping har registrerats för laget, men Lova Blom kommer också spela Ståbucklan och är tillgänglig först om SSK går vidare från första play off-rundan. Sedan tidigare är det även klart att centern Patricia Aphrem återvänder till SSK från Djurgården på ett lån för resten av säsongen.

SSK-TV: Damlagets tränare Björn Pettersson om säsongen, spelarnas utveckling och glädjen inför kvalet: "Kul att få känna på ett kval"

Så går kvalet till:

I första rundan möter SSK seriesegrarna från den södra serien, Karlskrona, i bästa av tre matcher. SSK börjar på hemmaplan på torsdag med match i Scaniarinken kl 19.00. Därefter blir det retur i Karlskrona på söndag och en eventuellt tredje match på måndag. Också den i Karlskrona.

Vinnaren möter något av SDHL-laget SDE och Göteborg i en direkt avgörande matchserie i bäst av tre där vinnaren tar en plats i SDHL nästa säsong.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Patricia Aphrem här!

SE ÄVEN: SSK dam klara seriesegrare i div 1 östra – välkomna på kval till SDHL torsdag 21/2 kl 19.00!

SSK-TV: Succélagets målvakt stortrivs i SSK – och ser fram emot kvalet på torsdag: "Skulle uppskatta om mycket publik kom"

Kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell