"Jag känner en stolthet över det här laget"
Publicerad: 2022-03-26
Gårkvällen bjöd på en rejäl upprättelse från den tuffa förlusten senast. Vi fick se ett lag som krigade från första minut till slutsignal och det var en märkbart stolt tränare som summerade matcher efteråt.

Det var en lugn och sansad Pelle Hånberg som tog sig tid efter gårdagens seger, märkbart tagen av insatsen från laget på isen.

– Jag sa det precis till grabbarna här inne i omklädningsrummet, att jag känner en stolthet. Ett lag som spelade bra redan förra matchen men som får stryk, det blir en mental käftsmäll. Att komma tillbaka som vi gör idag, där alla verkligen inte bryr sig om sig själva utan om klubben och laget. Man spelar för märket på tröjan från nedsläpp till slutsignal, det blir man stolt över. Att vi kommer tillbaka och faktiskt gör en väldigt bra match, då blir man väldigt stolt.

Vad har varit viktigt att jobba med efter matchen i onsdags fram till nedsläpp fredag 19:00?

– Vi pratade med gruppen direkt efter matchen i onsdags, lyfte fram prestationen som var bra även om vi tappade i sista minuten. Den delen måste vara större än förlusten som sker under mer eller mindre en minuts tid. Om den delen skulle bli för stor så kan det bli svårt att komma upp, jag tycker att vi inte tillät oss själva att går ner i ett mentalt djup där eftersom vi kände att vi gjorde en bra match. Så under torsdagen satt vi ner med varje formation och hade bra skönt snack bara, inte bara massa måsten utan vi höll det på en bra nivå. Sen hade vi ett bra möte med laget idag innan matchen där vi pratade om vad vi är bra på och vad vi ska göra. Det tog laget verkligen till sig och det gör mig som tränare väldigt glad när man ser det vi pratar om och det går i uppfyllelse, det är en enormt skön känsla som tränare.

Dahlström, Aronsson och Alba var en formation som verkligen visade vägen ute på isen men det är många spelare har steppat upp och gjort sina kanske bästa matcher för säsongen här under kvalspelet.

– Det säger att någonstans så håller den här gruppen på att formas och komma ihop riktigt ordentligt. När man vinner matcher som ikväll så svetsas laget samman enormt faktiskt. Vi torskade sist och det var mycket kommentarer runt om på sociala medier och spelarna läser ju sådant, men idag kommer de ut och verkligen visar att dem kan. Det är en jätteskön känsla som människa att känna att man kan. Det är många som har steppat på ordentligt vilket är underbart att se. Nikita som återigen håller nollan. Vi har backar som sliter och offrar sig, vi har forwards likaså. Jag tittar på Harju, Wallner och Ralle till exempel som gnuggar och gör ett jättejobb. Jag tycker att Harju verkligen kommit mer och mer i form nu. Det tog ett tag för honom att komma tillbaka efter skadan men nu är han riktigt bra. Det är kul att se Jämsén komma in i det här läget och spela ett moget spel, vuxet seniorspel tillsammans med Borvik och Haag. Jag tycker den linan funkar bra. Idag tycker jag också att Ljungman, Sjöberg och Pasic faktiskt spelar mer disciplinerat. De är unga och fruktansvärt bra offensivt. Där får man jobba lite med det defensiva men jag tycker verkligen att de tar ansvar idag. Förra matchen så plockade jag bort dem för att jag tyckte att de spelade med en för hög risk, men det pratade vi om efter och jag tycker att de tog till sig ordentligt och det fick vi se prov på idag. Det var ingen högriskhockey överhuvudtaget utan disciplinerat och med låg risk. Grymt kul att se.

Nu vänder matchserien tillbaka hem till Södertälje och med 3-1 i matcher finns möjligheten att avgöra redan imorgon. Vad är förväntningarna på söndagens match?

– Jag hoppas att det blir mer folk än förra hemmamatchen. De som var där hördes fantastiskt men det vore kul om vi kunde fylla Templet ordentligt. Det betyder enormt mycket, jag kan inte nog säga det. De som var på plats i Ljungby ikväll hörde vi hela matchen. Det känns skönt för man känner att vi är fler och vi gör det tillsammans. Jag ser framför mig en inramning som är häftig. För oss handlar det också om att ”ödmjuka sig” och inte springa i väg för att man vunnit här ikväll utan komma tillbaka på söndag och göra samma jobb inför en full arena.

Södertälje - Troja, söndag 18:00

Köp dina biljetter redan nu och var på plats och stötta laget!

Södertälje Sportklubb