NEDSLÄPP! Inför SSK-KIK!
Publicerad: 2020-12-29
Äntligen så vankas det match hemma i Templet igen! Efter en ofrivillig paus på nästan tre veckor så har det blivit dags att kasta sig in i hetluften igen för imorgon så kommer Kristianstad på besök. Vi kommer kliva ut på isen och spela morgondagens match i retrotröjorna från 1985!

SÖDERTÄLJE - KRISTIANSTAD

Vi har ett par tuffa veckor i bagaget efter att ett tio-tal spelare och ledare drabbats av Covid-19 innan jul. Det i sin tur gjorde så att fem matcher sköts på framtiden och kommer således att spelas under våren 2021, när kommer att kommuniceras inom kort. Just nu är detta verkligheten vi lever i och vi är långt ifrån ensamma om att drabbats, men det är klart att en två veckor lång träningspaus mitt under brinnande säsong är tufft menar Dennis Bozic.

– Ja men det är klart att det blir en utmaning för både oss ledare men även för spelarna. I och med att arenan var helt stängd en period så har de friska fått hålla igång på egen hand med olika träningsprogram från fystränare Grossmann. Sen körde vi igång med ett gäng några dagar innan jul och sedan med nästintill alla den 25e så vi har fått några träningar i benen i alla fall. Tycker även att det sett och känts betydligt bättre nu sista två dagarna och man jämför med när vi samlades. Sen är det ett lurigt virus så det gäller att ha lite is i magen och inte köra på för hårt, det har man sett mindre lyckade exempel på. Men de som kommer spela imorgon kommer kunna gå för fullt, säger Bozic.

– Hjelm gick på is under annandagen men kände i måndags att kroppen inte kändes hundra så han spelar inte imorgon. Sen har vi även frånvaro på Lucas, Heikkinen och Alba som inte kommer till spel imorgon. Det betyder att Alex Ciernek kommer få debutera i en junior-lina tillsammans med Simon Andersson och Hugo Pettersson. Ludde Jansson kommer gå med Sivers på sex backar och Diberius Sköld är med som sjunde back, berättar han.

– Så vi kan garanterat räkna med en tuff fight imorgon. Kristianstad är inne i en ganska positiv trend och vi tappat fyra ledande spelare i truppen (Bouchard, Gustavsson, Fagemo och Vejdemo) så vi behöver hitta lite nya sätt att spela och framförallt spela smart ute på isen. Bergvik kommer starta imorgon,vi behöver ha igång två målvakter eftersom vi har ett otroligt tajt matchschema nu framöver, avslutar han.

LAGET INFÖR IMORGON

BERGVIK SAHLIN

FORWARDS

OLESEN ARONSSON KAHILAINEN

LINDBÄCK GUSTAFSSON BLOMSTRAND

DAHLSTRÖM BAILEY BENGTSSON

CIERNIK ANDERSSON PETTERSSON

BACKAR

FALK PETERSSON

VON SIVERS JANSSON

MALMSTRÖM ANDERSSON

DIBERIUS-SKÖLD

Södertälje Sportklubb