Tre poäng i Templet – SSK besegrade serieledarna: "Ren glädje"
Publicerad: 2018-01-03

Blomstrand gjorde en stark insats i debuten, 17-årige Samuel Fagemo gjorde mål och George Sörensen stoppade det mesta i målet. SSK besegrade serieledarna Timrå med komfortabla 4-1 hemma i Scaniarinken på onsdagskvällen.

Säkra biljett till SSK-Oskarshamn 10/1 - boka online här!

I SSK debuterade nyförvärvet Ludwig Blomstrand som presenterade sig direkt för hemmapubliken genom att sätta in en rejäl tackling nedanför hemmastå i första bytet. Matchen började annars med bra fart och böljande spel fram och tillbaka.

Med sju minuter kvar av perioden fick SSK chansen i powerplay när TIK:s Vilmos Gallo åkte ut för armbågstackling. Den farligaste möjligheten i det överläget fick dock Thomas Valkvae Olsen när Timrå blev fulltaligt. Norrmannens backhand träffade dock i magen på Haukeland i Timråkassen.

Även Timrå hann få ett powerplay i slutminuterna men inte heller de lyckades utnyttja överläget.

I andra perioden tog SSK över mer och mer av spelet och skapade betydligt mer än Timrå. Med sju minuter kvar att spela kom också 1-0 för hemmalaget. Stefan Gråhns forecheckade fördömligt, snodde åt sig pucken och serverade 17-årige lånet Samuel Fagemo som gjorde sitt första seniormål.

– Det var bara ren glädje. Sjukt skoj, kommenterade Fagemo sitt första mål efter matchen och passade även på att hylla sin 18 år äldre kedjekamrat Stefan Gråhns.

– Han ät jätterutinerad och jättekul att spela med. En sjukt bra spelare.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Samuel Fagemo här!

Och bara 30 sekunder senare kom även 2-0. Fredric Weigel fick pucken i Gretzky-position bakom mål och serverade Thomas Valkvae Olsen som säkert tryckte in pucken bakom Haukeland.

Timrå tog timeout och fick därefter chansen i powerplay. Men i stället för reducering skulle hemmalaget göra ytterligare ett mål.  Stefan Gråhns jobbade åt sig pucken och lämnade över den till Victor Andersson som snyggt frispelade unge backen Henrik Malmström som kallt sköt 3-0.

I början på tredje åkte Samuel Fagemo slalom mellan två Timråbackar och var nära att direkt göra 4-0. I stället reducerade Timrå till 3-1 fem minuter in i perioden. Timrå försökte lyfta upp och jaga ikapp men SSK försvarade sig bra och när Timrå tidigt tog ut Haukeland och satsade på sex man kom spiken i kistan.

Ludwig Blomstrand snodde åt sig pucken och serverade osjälviskt Thomas Valkvae Olsen som kunde göra sitt andra mål i matchen.

SSK vann till slut med komfortabla 4-1 och laget avancerar därmed till en tiondeplats i tabellen.

– Jag tycker vi malde ner Timrå. De är ett bra lag, det har de ju visat. Men jag tycker vi har mycket i det här laget också som inte riktigt har kommit fram. Det ska vi se till att ändra på. Det finns en fantastisk potetial i det här laget. Det var en av anledningarna till att jag signade också. Det kommer bli en rolig säsong. Vi måste bara fortsätta vinna matcher så blir det bra, säger debuterande Ludwig Blomstrand.

Blomstrand som skrev på för klubben i morse gjorde debut redan på kvällen utan att ens ha tränat med laget. Nu väntar dock en norrlandsturné i helgen med matcher mot Modo och Björklöven och en bra chans för 24-åringen att lära känna nya laget.

– Det är alltid bra med en liten roadtrip. Det är kul. Då får man komma ihop och då kommer inte grabbarna undan heller.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Ludwig Blomstrand här!

MATCHFAKTA:

SSK-Timrå: 4-1 (0-0, 3-0, 1-1)

Målskyttar: 1-0 Samuel Fagemo (Gråhns), 2-0 Thomas Valkvae Olsen (Weigel, Spångberg) 3-0 Henrik Malmström (Gråhns, Andersson) 3-1 Jonathan Dahlén (Olofsson) 4-1 Thomas Valkvae Olsen (Blomstrand)

Skottstatistik: 23-38

Utvisningsminuter: 6-4

Publik: 2 457

SE ÄVEN: SSK tar emot serieledarna - med nya målvakt i laget: "Jätteul att vara här"

SE ÄVEN: SSK lånar in SHL-målvakt - Kruse ansluter hela januari

SSK-TV: Här döms SSK:s mål bort - sammandrag Troja-SSK!

SE ÄVEN: Tung förlust i Ljungby - SSK föll ihop efter bortdömt mål

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

• Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.