Seger borta mot Karlskrona
Publicerad: 2019-12-08
Viktiga poäng nere i Karlskrona ikväll, när Christopher Bengtsson gjorde hattrick (alla målen i powerplay) och såg till att vi fick med oss extrapoängen!

Match nere i Karlskrona och NKT Arena ikväll. Vi har haft tufft mot just Karlskrona tidigare under säsongen men ikväll var det vi som kom ut som det starkare laget och man tog även ledningen i den första perioden efter mål av Christopher Bengtsson i powerplay. Vi har absolut möjligheten till att göra fler mål i den första och Nick Olesen har en puck i ramen. Alexander Sahlin var tillbaka i kassen och fick även han göra några viktiga räddningar i den första.

I den andra perioden kommer KHK ut tuffare och skapar mycket tryck nere i vår zon. De kommer till några klara chanser men lyckas inte peta in pucken bakom "Salle". Istället blir det vi som får ytterligare möjlighet i powerplay och Wilsby hittar återigen fram till Bengtsson den äldre som stod placerad på sin favoritposition, såklart, och kan stänka upp den i krysset. Även Olesen ska hinna få revansch på sitt stolpskott efter en riktigt fin framspelning från Liljewall så kan han sätta dit pucken vilket även betydde tremålsledning. Repliken från KHK kom dock direkt. Ställningen inför den tredje var då 1-3.

I den tredje perioden är det ställningskrig ute på isen, det skapas lägen åt båda hållen men i mitten på perioden får KHK chansen att spela fem mot tre i nästan en och en halv minut vilket de tar tillvara på. Daniel Norbe hittar nätet bakom Sahlin och helt plötsligt var det match igen. Även kvitteringspucken ska komma innan vi är fulltaliga igen. 3-3 och några nervösa minuter, då tar vi ytterligare en utvisning. Där spelar man dock stabilt och låter inte KHK få speciellt farliga chanser. Istället är det vi som i slutminuterna forcerar och lyckas skapa lägen för att trycka in en ledningspuck men perioden tar slut och övertidsperiod väntar.

Där det blir farligt direkt, tyvärr för Karlskrona. Mer eller mindre friläge men Sahlin är med på noterna och håller oss kvar i matchen och lyckas få med oss ett powerplay i sekvensen efter. Vem håller sig framme då? Jo, Christopher Bengtsson såklart. Riktigt sköna poäng och i och med vinsten lyckades vi även klättra uppåt i tabellen.

Imorgon väntar match mot Västervik i Västervik, 19.00 startar den och matchen sänds som vanligt på Cmore.