SSK föll hemma i Scaniarinken – men Ahlén, Fagerudd och Meyer heta i hemmapremiären: ”Försökte få in några tacklingar där i början”

15 augusti 2018 22:48

SSK hade mycket puck – men Västervik kontrade bra och skapade de giftigaste chanserna. Det visade sig också i målprotokollet. SSK jagade i slutminuterna men föll slutligen med 4-2 mot Smålänningarna i Scaniarinken på onsdagskvällen. Flera av nyförvärven var dock ljuspunkter i matchen


SSK hade en match i benen medan Västervik försäsongsdebuterade i Scaniarinken på onsdagskvällen. Det var även SSK som tog tag i taktpinnen och hade mest puck i första perioden. Men några mål blev det inte trots många chanser.

Utmärkte sig gjorde bland annat danske landslagsmannen Nicolai Meyer som stod för ett par läckra passningar i powerplay, liksom nyförvärvet från Djurgården som direkt från start visade aktivitet och satte in några tacklingar.

– Jag försökte få in lite tacklingar i början så man kommer in i det men ju längre matchen lider, men tyvärr finns det lite mer att önska idag, säger Ahlén om SSK-debuten.

I andra perioden skulle Västervik ta ledningen genom Kim Johansson på en styrning som ställde Sörensen. SSK tog dock tag i taktpinnen igen och skakade bland annat fram flera powerplay. I ett sådant skulle också kvitteringen sitta. Marcus Fagerudd var aktiv på blå och tog avslut på avslut – och till slut satt pucken bakom en skymd Västerviksmålvakt.

– Det är allatid kul att öppna målkontot. Vi har ju en av seriens bästa screeners framför kassen (Ahlén) så det var bara att kasta in den och ta mycket skott, sade säsongens första SSK-målskytt Marcus Fagerudd om målet.

Med fem sekunder kvar av andra tog dock Västervik ledningen med 2-1 och SSK fick jobba i uppförsbacke i tredje. Laget jagade på bra men i stället för kvittering var det Västervik som stack upp i en av många farliga kontringar och gjorde 3-1.

– Det blev en del kontringar, men så är det alltid i försäsong. Det får vi ta i de första matcherna. Det var ändå skönt att spela igen och jag tycker jag fick ut mycket av matchen i dag trots att vi inte fick med oss resultatet, säger George Sörensen.

För förlust blev det till slut.

Nicolai Meyer väckte SSK:s hopp när han reducerade till 2-3 fint assisterad av Sethsson och Blomstrand men när Lundberg tog ut Sörensen och satsade p åspel sex mot fem slutade det med 2-4.

– Vi får kolla igenom video i morgon och gå igenom och se vilka misstag vi ska ta bort och sedan får vi jobba vidare på vår spelidé så att den sitter. Det gäller att gnugga på. Ingenting sitter från början och träningsmatcher är jättebra att jobba på och få situationer och dueller som behövs och som man inte får på träning, säger Ahlén om fortsättningen.

Försäsongen går vidare med dubbla bortamatcher nästa vecka då laget åker till Karlskoga på tisdagen och Uppsala för möte med Almtuna på torsdagen.

MATCHFAKTA:

SSK-Västervik: (0-0, 1-2, 1-2)

Målskyttar: 0-1 Kim Johansson (Rondahl), 1-1 Marcus Fagerudd (Flodqvist), 1-2 Alexander Lindqvist Hansen (Gustavsson), 1-3, Mikael Hedlund (Alba), 2-3 Nicolai Meyer (Sethsson, Blomstrand), 2-4 Kim Johansson (öppen kasse)

Skottstatistik: 27-27

Utvisningsminuter: 4-6

Publiksiffra: 1523