Tung förlust i derbyt inför storpublik i Scaniarinken

27 december 2017 21:12

Hela 5 542 personer hade letat sig till Scaniarinken för mellandagshockey på onsdagskvällen. Men hockeyfesten fick ett bittert slut för alla SSK-fansen. AIK drog längsta strået och vann derbyt med 3-1.


Säkra din biljett till SSK-Timrå 3/1 redan nu - boka online här!

SSK kom till spel med en skadefri trupp och inlånade 17-åringen Samuel Fagemo debuterade i en kedja med Gråhns och Valkvae Olsen. På läktaren satt hela stan och skapade en fantastisk inramning – som spred sig ner på isen och snart var tempot lika högt som stämningen.

SSK fick chansen i powerplay efter fyra minuter men trots två minuter konstant tryck och ett tröttkört boxplay fick man inte in pucken.

Perioden fortsatte i högt tempo och lagen bytte chanser med varandra och bjöd på ordentlig hockeyunderhållning inför storpubliken. I slutminuten visades Sebastian Höglund ut för roughing och AIK fick chansen i powerplay. Men perioden förblev mållös trots bra tempo och många chanser.

– Det gick fort i början och det var mycket adrenalin. Det är kul med sådan hockey och det är kul med så mycket publik på matcherna. Det var riktigt bra publik och bra tryck. Kul och häftigt, säger Mathias From som tillsammans med kedjekamraterna Christopher Bengtsson och Fredric Weigel skapade mycket i första perioden.

Otäck skada på Andersson

I övrigt fick Victor Andersson utgå tidigt i matchen efter en otäck incident då han fick en skridsko över ovansidan av underarmen, blödde ymnigt och fick föras till sjukhus i ambulans. Han var dock tillbaka i hallen redan vid matchslut och gav lugnande besked.

– Vi fick stopp på blodflödet och det blev bara fem stygn, säger han själv.

Andra perioden inleddes med ännu ett boxplay när Thomas Valkvae Olsen åkte ut för en hakning. Boxplayuppställningen gjorde dock sitt jobb och redde ut de två minuterna.

Med sex minuter kvar av perioden kom dock AIK:s ledningsmåli stället i spel fem mot fem. 17-årige Lukas Macklin sköt ett rappt handledsskott som gick in i Sörensens närmsta kryss. Och bara minuten senare kom 2-0. Ludvig Claesson sköt en puck från blålinjen som tog på en SSK-back och letade sig in mellan benen på Sörensen.

Tuff uppförsbacke för SSK inför tredje.

TVO tände lagets hopp

SSK:are ger sig dock aldrig. Och med en högljudd hemmapublik i ryggen lyckades man komma igen och reducera efter fem minuter spelade av tredje. Thomas Valkvae Olsen kom i hög fart på högerkanten och prickade in 1-2 ur snäv vinkel.

Laget var också nära att kvittera när man fick chansen med i spel i numerärt överläge strax därpå. Men pucken ville inte in och i stället kontrade AIK in 3-1 strax därpå genom Erik Nyström.

– Jag hade själv känslan att vi skulle studsa tillbaka. Men så är hockeyn. Det går fort och det var inte vår dag i dag och vi får se framåt och göra det bättre nästa gång, säger Mathias From som blev framröstad till matchens lirare av publiken.

– Det är alltid kul att bli matchens lirare men det är tråkigt med förlust och jag känner att jag har mer och ge. Jag gillar att spela med min kedja, men det tar tid och jag är säker på att det kommer bli hur bra som helst.

From hyllar publiken: "Häftigt"

SSK försökte och jagade reducering och kvittering i slutminuterna i form av spel sex mot fem. Men AIK höll undan och avgick med segern i derbyt.

SSK har chans på nya poäng redan på fredag då bortamatch mot Troja står på schemat.

– Det är alltid skönt med ny match tätt inpå. Nu blir det träning imorgon och sedan ser vi fram emot bortamatchen mot Troja, säger From som ändå kunde glädjas lite åt den härliga stämningen i Scaniarinken.

– Det var häftigt. Det är kul med derby men det var synd att vi inte tog hem det. Jag är säker på att vi gör det nästa gång.

Säkra din biljett till SSK-Timrå 3/1 redan nu - boka online här!

MATCHFAKTA:

SSK-AIK: 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

Målskyttar: 0-1 Lukas Macklin (Frödén), 0-2 Ludvig Claesson (Alexander Deilert), 1-2 Thomas Valkvae Olsen, 1-3 Erik Nyström (Sandberg, Holm)

Skottstatistik: 26-25

Utvisningsminuter: 4-8

Publik: 5542

KRÖNIKA: Upp med halsduken - dags för hockeyfest!

SE ÄVEN: Hög dramatik när SSK vann straffrysare - "Jävligt skönt"

SE ÄVEN: Höglund tillbaka i full träning - "Otroligt spelsugen"

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra din biljett till SSK-Timrå 3/1 redan nu - boka online här!