Förutsättningarna för veckan!

12 januari 2021 08:30

Förra veckan avslutades med två poäng borta mot Almtuna men nu är det ny vecka och nya möjligheter. Vi spelar tre matcher varav två på bortaplan.


Två viktiga poäng i lördags gör att vi fortfarande i allra högsta grad klamrar oss fast uppe i toppen och är med och utmanar. Just nu ligger på en fjärdeplats med 50 inspelade poäng (samma som Björklöven fast med en match mer spelad). Det som hänt sedan sist är att Oscar Eriksson (lån från Skellefteå över hela avslutningen av säsongen) anslutit till truppen och gjorde sin första träning tillsammans med laget igår. Emil Alba var också tillbaka i träning efter att ha missat ett par veckor pga sjudom. Det betyder att vi har ett lag fritt från sjukdom och skador i skrivande stund.

Fredrik Bergvik gjorde två av sina bästa matcher föregående vecka och var en starkt bidragande orsak till att vi fick med oss poäng både fredag och lördag. En annan sak värt att notera är att Nick Olesen, efter en kort paus på en match, hittat tillbaka till poängprotokollet och att debuterande junioren Albert Sjöberg skrinnade förbi hela Almtunaförsvaret och fick göra sitt första HockeyAllsvenska mål i lördags, en spännande kille att följa.

Men nu väntar nya matcher och nya utmaningar.

TINGSRYD - SSK, ONSDAG 19:00

Tingsryd har under 2021 hunnit med att vinna sin första och förlora sin senaste match. Vi har mötts en gång under säsongen, en match som vi gick segrande ur med 3-2 hemma i Scaniarinken. Ett farligt tillskott i Tingsryd är välmeriterade Marcus Paulsson (på lån match för match) som under sina få matcher i klubben öst in poäng, även SSK-bekantingen Martin Janolhs anslöt i dagarna till Tingsryd. Blir att hålla ett extra öga på dem.

SSK - BJÖRKLÖVEN, FREDAG 19:00

Svårt favorittippade Björklöven har inte haft riktigt samma dominans som vi fick se förra säsongen utan man har faktiskt förlorat sina två senaste matcher mot Mora och BIK. VI har tagit fyra av sex poäng den här säsongen men vi vet att det inte blir en lätt utmaning att möta Umeå-laget på fredag.

TIMRÅ - SSK, SÖNDAG 17:30

Seriens såhär långt formstarkaste gäng hittar vi strax utanför Sundsvall. Timrå har - likt Bjrörklöven förra säsongen - satt skräck i motståndarna den här säsongen och inte helt otippat hittar vi en viss Jonathan Dalén överst i poängligan med 41 inspelade poäng. Vi har revansch att utkräva från våra två tidigare möte den här säsongen!

STÖDBILJETT

Stödbiljetter till veckans matcher hittar du här!