Vi summerar veckan med 7 av 9 poäng
Publicerad: 2021-02-28
Trots en stark inledning på matchen är det Timrå som jobbar sig tillbaka och tillslut även avgör på övertid. Vi tar med oss 7 av 9 poäng den här veckan.

Ännu en matchvecka är avklarad och för vår del summerar vi den med att få med oss sju av nio poäng. Att söndagens drabbning mot Timrå var på förhand en tuff uppgift men det var ingenting som syntes hos SSK-spelarna när pucken släpptes i Scaniarinken denna soliga februarisöndag. 1:43 var det som behövdes innan Sam Bitten satte kvällens första och sitt första i SSK-tröjan. Därefter hamnar vi i utvisningsbåset men lyckas hålla Timrå på utsidan och de får inte alls till sitt fruktade pp-spel. Istället är det Lucas Nordsäter ett par byten efter kan göra sitt första SSK-mål och matchens andra, med en riktig kanon. Därefter får vi träna ytterligare på spel i numerärt underläge och löser även de minuterna på ett bra sätt. Med halvminuten kvar av perioden får vi en offensiv tekning och Olesen, Bengtsson och Carlsson är sugna på att peta in ytterligare puckar och även om det krävdes videogranskning så kliver vi av för pausvila med 3–0 mot serieledarna efter kvällens tredje mål av Bengtsson.

Fem minuter in i den andra är det återigen Carlsson kedjan som sätter fart från egen zon. En passning över banan mot Lucas Carlsson som säkert sätter pucken bakom Johansson. 25 minuter in i matchen är det ledning med fyra mål mot noll. 27 minuter in drar vi på oss en utvisning och där krävs det bara 8 sekunder innan Jens Lööke sätter en reduceringspuck bakom Rynnäs. Som agerat stabilt matchen igenom – målen får vi nog mer eller mindre klassa som nästintill otagbart. Vi ska också få testa på att spela powerplay när Hugo Reinhardt åker ut för en hakning. Inga fler mål blir det dock i den andra perioden som slutade 1-1. Mindre lyckosamt är det när Ludwig Blomstrand kliver av med smärtor men som tur var hittades han åter på isen när den tredje perioden startade igång igen.

I den tredje är det dock Tirmå som kommer ut starkast och får även med sig ett tidigt powerplay som Jonathan Dalén utnyttjar. 4-2 och i allra högsta grad match igen. Vi tar en tidig timeout men det är Timrå som ytterligare en gång kan reducera, ett höstlöv dimper retligt ner bakom Rynnäs och 4-3 på tavlan. Alexander Falk och Jens Lööke nuddar varandra och får åka och sätta sig två minuter var och ytorna i fyra mot fyra drar gästerna nytta av. Albin Carlson hittar nätet bakom rynnäs och helt plötsligt var det kvitterat i Scaniarinken. Matchen till överitd och väl där har vi chansen att avgöra men det svänger snabbt och istället är det Viktor Lodin som sätter det avgörande målet för bortalaget.

Nästa match spelas på onsdag 18:00 mot Väsby.

SSK–Timrå 4–5 (3–0, 1–1, 0–3, 0–1)

Första perioden: 1–0 (1.43) Sam Bitten (Marcus Davidsson), 2–0 (12.33) Lucas Nordsäter (Marcus Davidsson, Anton Blomberg), 3–0 (19.31) Christopher Bengtsson (Nick Olesen).

Andra perioden: 4–0 (25.12) Lucas Carlsson (Nick Olesen, Christopher Bengtsson), 4–1 (27.25) Jens Lööke (Jonathan Dahlén, Sebastian Hartmann) PP

Tredje perioden: 4–2 (43.13) Jonathan Dahlén (Jens Lööke, Patrick Wiercioch) PP, 4–3 (49.35) Viktor Lodin (Jacob Olofsson), 4–4 (50.44) Albin Carlson (Viktor Lodin, Jacob Olofsson)

OT: 4–5 (61.38) Viktor Lodin (Per Svensson).

Skott: 23–40 (11–17, 8–7, 4–13, 0–3)