Blytunga poäng i Scaniarinken ikväll!
Publicerad: 2019-12-04
Viktiga poäng stod på spel när Mora kom på besök ikväll. Då klev Hugo Gustafsson och Måns Lindbäck fram och och levererade riktiga konststycken till mål!

Utifrån sett var den här matchen en riktig rysare, viktiga poäng som stod på spel. Det var dock ingenting som syntes ute på isen när pucken väl släpptes i Scaniarinken. Vi inledde absolut starkast men det var Mora som skulle ta ledningen efter en soloprestation signerat Oskar Svanlund. Den glädjen blev dock högst kortvarig utan 18 sekunder senare visade Hugo gustavsson att ha är tillbaka på rikitgt efter skadan och levererade ett mål i allra högsta klass! Hockeygodis såhär en onsdag. Vi fortsätter att styra spelet och Mora fortsätter att dra på sig utvisningar innan perioden är färdigspelad.

Likaläge inför den andraperioden och fortsatt spelövertag innan Måns, som är mer känd för att jobba hårt än att vara en prickskytt, utmanar Hugo om kvällens snyggaste mål när han sätter ledningspucken. Inte nog med det så gör han även 3-1 målet efter fina framspelningar av Hugo Gustafsson och Gustav Lindberg. Det är ett helt annat lugn vi ser ute på isen idag, även Pogge sätts på prov några gånger men spelar otroligt stabilt. Han visar även prov på sitt spelsinne och spelskicklighet när han gång på gång är ute och styr spelet kring målet.

I den tredje tar vi matchens första utvisningar men löser även spelet i boxplay på ett bra sätt ikväll. Mora forcerar mot slutet men lyckas inte peta in fler puckar bakom Pogge den här kvällen. Man genomför matchen som ett riktigt lag där alla jobbar för varandra. Nästa match spelas på fredag borta mot Timrå!

SSK–Mora 3–1 (1–1, 2–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (05.18) Oskar Svanlund (Brant Harris, Måns Carlsson), 1–1 (05.36) Hugo Gustafsson (Adam Wilsby)

Andra perioden: 2–1 (26.59) Måns Lindbäck (Lucas Carlsson, Andreas Hjelm), 3–1 (35.09) Måns Lindbäck (Hugo Gustafsson, Gustav Lindberg)

Skott: 27–26 (12–4, 13–10, 5–9)

Utvisningar SSK: 2 x 2 min. MIK: 4 x 2 min

Domare: Patrik Sjöberg, Hampus Springare

Publik: 2 154