Förlust mot Hv71
Publicerad: 2022-02-16
Efter två perioder såg det lovande ut och vi höll jämna steg med HV71 men tidig utvisning i tredje ställde till det.

Södertälje - Hv71 3-7

Det vankades match i Scaniarinken denna onsdagskväll och Hv71 stod för motståndet. Innan matchstart hyllades materialförvaltare Lasse Bergström för sina insatser i klubben. 15 säsonger hann han med och kvällen till ära hoppade han in och vikarierade i båset.

Pucken släpps och det är SSK som är det hetare laget och som kommer ut med bäst fart. Ledningen ser också Gustav Willman Borvik till att fixa efter drygt sex minuter spel. Matchens första utvisning är det också SSK som drar på sig när man återigen är sex man på banan och nu ger man Hv71 möjligheten i numerärt överläge. En spelform där de är erkänt effektiva. Men man gör det bra, håller dem på utsidan och gör det tufft för gästerna att skapa riktigt farliga lägen. Istället är det Måns Lindbäck som med knappa minuten kvar av perioden skickar in en puck från blå till 1-1. Lika efter en period.

Tillbaka i truppen ikväll var #74 Rasmus Kahilainen och han är ofta inblandad i heta lägen och redan i första har han lyckats blocka ett par skott. I den andra är han vaken och ser sin parhäst Jacob Dahlström på kanten som får pucken och sätter 2-1, återigen leding i matchen. Det är ett SSK som spelar smart och håller boxen tight och det är många heta lägen på isen och mycket känslor. 16 minuter in i andra är det Jonathan Davidsson som får ett läge och sätter dit den bakom Tolopilo och åter likaläge i matchen. Det blir också resultatet efter två perioder.

Den tredje perioden startar inte alls så som man hade kunnat önska. Tidigt interference som blir till två plus två. Under tiden i numerärt överläge mäktar gästerna med att göra två mål och utöka till 2-4. Därefter tar Hv över mer och mer och det är upprörda känslor på isen och fler utvisningsminuter delas ut. Hv går ifrån ytterligare och trots en sen reduceringspuck från Villiam Haag vinner Hv matchen med 37.

Nästa match spelas på fredag borta mot Västerås.