NEDSLÄPP: Dags för första träningsmatchen - här är senaste nytt inför SSK-Vita Hästen

10 augusti 2018 14:11

Ispremiären är avklarad och nu väntar träningsmatch. Vita Hästen står för motståndet i Åkers styckebruk. Ett sent återbud i form av Sebastian Dyk ger en junior chansen att visa upp sig i a-laget.


SSK åker till Åkers styckebruk för möte med Vita Hästen i försäsongspremiären.

– Spelet ska sätta sig och vi vill känna att vi är på rätt riktning, det är det allra viktigaste. Vi vill ha en trygghet i att vi är på väg åt rätt håll. Sedan är det hockeymatch och det är klart man vill vinna och även ha rätta känslan i gruppen, säger huvudtränare Ulf Lundberg till SSK-TV.

Sedan tidigare står det klart att Stefan Johansson, Sebastian Bengtsson (ny), Mikael Ahlén, Christopher Liljewall (ny) inte spelar. På fredagen kom även ett sent återbud från Sebastian Dyk, vilket ger junioren Filip Jakobsson chansen.

Ett nyförvärv som publiken i Åkers får se är i alla fall dansken Nicolai Meyer. – Det gäller att gå ut och ha kul, jobba hårt och göra rätt grejer men det är lite svårt så här i början, säger han till SSK-TV:

I Vita Hästen återfinns gamle SSK:aren Henrik Nyberg som också ser fram emot matchen. – Det ska självklart bli extra kul att få möta sitt gamla lag och en seriekonkurrent. Vi går in för att vinna men det blir fokus på att hitta rätt i åkvägar och timing, säger han till Vita Hästens hemsida.

Ladda upp inför matchen genom att kolla in Studio SSK med Uffe Lundberg som gäst!

SSK:s trupp till matchen mot Vita Hästen:

Målvakter George Sörensen, Alexander Sahlin

Backar Petter Hansson, Henrik Malmström, Marcus Oskarsson (ny), Nicklas Grossmann, Marcus Bohman, Marcus Fagerudd (ny), Jacob Spångberg,

Forwards Victor Andersson, Sebastian Höglund, Lucas Carlsson, Thom Flodqvist, Måns Lindbäck, David Åslin, Nicolai Meyer (ny), Stefan Gråhns, Albin Sethsson, Ludwig Blomstrand, Hugo Gustafsson (junior), Filip Jakobsson (junior)

Praktisk info:

Biljetterna säljs endast i dörren och kostar 100 kr st. Hallen tar 750 åskådare onumrerade platser och dörrarna öppnar 17.30.

Parkering sker på parkeringen utanför hallen samt på parkeringen vid skolgården och kostar 20 kr. Om dessa parkeringar blir fulla går det att parkera vid Ica och promenera 300 m till hallen.

Matchen sänds på webben på LT.se