Förlust på bortaplan mot Västerås
Publicerad: 2019-09-30
Tuff bortamatch ikväll mot Västerås som slutade 3-0 till hemmalaget.

Den första perioden är jämn, efter en trevande inledning kommer vi in med lite mer energi efter powerbreak. Västerås har en del farliga lägen men Sahlin längst bak täppte igen bra och höll oss kvar i matchen. En som klev fram och presenterade sig för Västerås-publiken var Calle Wäng som ställde till en hel del heta känslor ute på banan ikväll. Första perioden slutar mållöst och vi gick in i pausvila med ett likaläge.

I den andra perioden kom VIK ut starkt och ägde mycket puck. I spel fyra mot fyra kan de ta ledningen och kommandot i matchen. Ulf Lundberg tar timeout tidigt och lyckas få mer fart i spelet.

Det vi plockar med oss ikväll är att vi höjde upp spelet efter det att vi tog timeout. Att vi skapade chanser framför mål.

Det Uffe var mindre nöjd med ikväll var att många aktioner ute på isen tog för lång tid och ledde till att vi spelade fast oss istället för att få fart i passningsspelet, dessutom alldeles för trubbiga avslut.

I den tredje perioden kom vi ut starkare än vad vi gjorde i den andra. Vi lyckades döda tid i boxplay och Blomman & Hugo hade en del fina passningar i powerplay som sånär hittade hela vägen fram. Dock var olyckan framme när Alexander Falk tacklades och landade olyckligt på benet, han blev liggande på isen tills sjukvårdspersonal kunde hjälpa honom av isen på bår. Vi har i dagsläget ingen uppdatering kring hur omfattande skadan är.

Matchfakta: Västerås IK – Södertälje SK 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Första perioden: Inga mål

Andra perioden: 1–0 (01.04) Viktor Hertzberg (Alexander Younan, Jerome Leduq) spel fyra mot fyra, 2–0 (13.54) Fredrik Johansson (Alexander Lunsjö, Morgan Hassel)

Tredje perioden: 3–0 (14.57) Kelsey Tessier (Marcus Bergman, Daniel Öhrn)

Skott: 26–19

Utvisningar: VIK: 5x2 SSK: 4x2

Publik: 2396

Nästa match spelas hemma i Scaniarinken på onsdag kl 19:00 när vi gästas utav Almtuna!