"Jag tycker det är lyxigt att vi får avsluta mot ett topplag på hemmaplan med mycket publik"
Publicerad: 2023-03-09
Ny match imorgon och tur är väl det för det var två ganska tjuriga och väldigt revanschsugna tränare som hoppade på flyget hemåt imorse. Nu laddar vi för seriens mycket avgörande match mot Björklöven imorgon.

Det är morgonen efter förlusten mot MoDo och det är full action på Umeå flygplats i väntan på att planet mot Arlanda ska lyfta. Trots två dagar av flygkaos är det ett samlat och revanschsuget gäng som vänder hemåt igen, med full fokus på morgondagen. 51 omgångar är spelade, imorgon avslutar vi på hemmaplan mot Björklöven.

– Över lag har vi gjort 51 bra matcher, men vi ska se till att avsluta serien på bästa möjliga sätt imorgon på hemmaplan, säger Magnus Bogren.

Natten har passerat och frustrationen från gårdagen har övergått i konstruktiva tankar i stället. Vad lämnar vi kvar i Norrland när vi flyger hemåt igen?

  • Vi lämnar kvar förlusten, men det finns mycket bra att ta med också. Vi skulle ha vunnit matchen, det ser man efter också när vi nu hunnit analysera lite mer. Surt är det såklart. Jag tycker ändå att vi fortsätter spela stabilt defensivt men behöver bli lite mer effektiva framåt. Skönt att vi levererade i powerplay och det var bra att vi stängde ner boxplay, det är absolut saker att ta med oss framöver. Morgondagen kommer garanterat bli en liknande match som igår med väldigt mycket slutspelskaraktär så det gäller att se till att vinna det spelet.

Skador och sjukdomar har lett till nya formationer och apropå lett – formationen med just Georgs Golovkovs, Christopher Liljewall och Patrick Newell har hittat fin kemi och levererade poäng även igår.

– Det är skönt att den linen har kommit i gång och det finns mer att få ut av några till, men jag är samtidigt övertygad om att det kommer komma. Det är klart att vi behöver få fler formationer som producerar när man går in i ett slutspel, det kommer vara små saker som avgör och där behöver vi bli noggrannare.

Redan nu över 4000 sålda plåtar till morgondagen så vi kan räkna med bra drag i Templet. Vad kommer bli matchavgörande mot Björklöven?

– Tråkigt svar men vi måste vara noggranna. Det är ett offensivt skickligt lag men vi har spelat bra mot dem tidigare under säsongen (2 vunna, 1 förlust). Det har varit jämna, tajta och målsnåla matcher och det skulle inte förvåna mig om vi får en sådan matchbild imorgon också. Det är bara ut och tömma allting i sista matchen nu, det finns inget att spara på. Vi får några dagars ledighet därefter så imorgon är det full fart. Ut och köra och bara göra allt för att få med sig hela Templet också.

Tre poäng imorgon innebär garanterad hemmaplansfördel i kvarten, hur sugna är ni på det?

– Vi är jättesugna att dra i gång slutspelet och att få inleda på hemmaplan vore fantastiskt. Vi har allt i egna händer så nu ska vi gå tillsammans och tömma allt.

Ett stenkast bort från Magnus Bogren sitter Mattias Zackrisson och tar fram videoklipp, även han duktigt revanschsugen.

– Jag är besviken men väldigt revanschsugen. Besviken över förlusten igår där jag tycker att vi gör en väldigt bra första och andra. I tredje har vi inte riktigt krämen att kvittera så det är surt.

Vad är det som gör att vi tappar poängen igår?

– Nu sitter jag med lite facit eftersom jag sitter med all data från igår och vi gör en defensivt bra match. Sen slarvar vi några gånger och det går inte att göra det mot topplagen för de tar betalt direkt. Vi gör ett dåligt byte i andra perioden där vi litegrann går bort oss i forecheck och inte riktigt tajmar varandra. Sen har vi det andra som vi släpper in i tredje där vi också går bort oss i forechecken samtidigt som de gör en jäkligt bra tre mot tvåa. Det är skitmål vi släpper in men över lag gör vi en bra insats.

Vad betyder det ändå att göra en stark insats mot serieledande Modo, inför ett stundande slutspel?

– Det är skillnad på förluster och förluster och det finns saker och ting vi kan ta med oss härifrån. Man förlorar hockeymatcher, det måste man lära sig hantera. Nu åker vi härifrån med en revanschlust och vetskapen om att vi kan spela bra hockey. Samtidigt är det tre poäng man vill ha så det får vi ta ut mot Björklöven imorgon.

Hur ska vi lyckas göra livet surt för Björklöven imorgon?

– Det är ett bra lag. De har blivit lite mer stabila och fått ordning på sin defensiv, släppt in få mål här på slutet samtidigt som de är otroligt effektiva framåt. Det gäller att spela en bra hockey över hela banan. Vi måste våga spela vårt spel, jag tycker att senast uppe i Umeå så är vi lite för tillbakalutade och låter dem föra matchen alldeles för mycket. Ska vi vinna och gå långt i ett slutspel måste vi våga spela vår hockey även mot de bästa lagen och inte lämna över taktpinnen. Vi ska föra matchen imorgon och se till att vi har mycket puck och spendera mycket tid i deras försvarszon, då har vi bra chanser.

Som sagt, tre poäng imorgon och hemmaplansfördelen är säkrad.

– Det är sjukt, så svårt att hålla tankarna borta utan man går runt och funderar över alla olika scenarier som finns. Det ska bli så jäkla skönt att det är klart efter matchen imorgon. Jag tycker det är lyxigt att vi får avsluta mot ett topplag på hemmaplan med mycket publik. Vi har varit runt hela säsongen nu och det är bäst tryck i Scaniarinken, punkt, avslutar Zackrisson.

Säkra din plats.

Gör som 4300 redan gjort - säkra din plats till morgondagens match här.

Södertälje Sportklubb