SSK-TV: SSK straffade Karlskoga – kolla in eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK:s direktsändning här!
Publicerad: 2018-10-14
SSK inledde starkt och drog i från till 2-0 efter första perioden mot Karlskoga. Men trots fortsatt bra spel lyckades Karlskoga kontra in två puckar och matchen gick till förlängning och straffar. Där Sahlin och Flodqvist avgjorde för SSK.

Kolla in Studio SSK:s direktsändning med eftersnack och spelarintervjuer efter SSK-Karlskoga här!

SSK inledde matchen piggast och hade mest puck inledningsvis. Efter fyra minuter fick man chansen i powerplay och radade upp läge på läge men pucken ville inte leta sig in bakom Olle Eriksson-EK i BIK-kassen.

SSK fick några minuter senare ännu ett powerplay, men ledningsvismålet skulle dröja till BIK var fulltaliga. Då spelade Nicklas Grossmann och Sebastian Dyk fram Stefan Gråhns som sköt ett skott som tog på en BIK-back och ställde Eriksson-Ek.

SSK hamnade innan perioden var slut i ett knivigt läge då man fick spela tre mot fem i en minut och elva sekunder. Men SSK-spelarna slet förtjänstfullt, redde ut situationen och kunde därefter lyfta upp spelet och utöka ledningen till 2-0 genom Mikael Ahlén som tryckte in ett närskott fint framspelad av Åslin och Fagerudd.

SSK fortsatte trycka på och satte en fruktansvärd press på Karlskoga första minuterna i andra. Laget radade upp lägen men i stället var det Karlskoga som knappt haft en målchans i andra perioden som plötsligt stack upp och reducerade. Jesper Kokkonen målskytt med ett stenhårt handledsskott i krysset.

Matchbilden fortsatte på samma spår perioden ut. SSK hade puck men i stället för att utöka ledningen kom helt ologiskt Karlskogas kvittering efter 14.55. En SSK-back tappade pucken i egen zon och Carl Berglund snappade upp den och kunde göra 2-2.

Tredje perioden blev jämnare spelmässigt till en början men efter tio minuter åkte Karskoga på ett matchstraff. Harju tacklade Dyk in i sargen i en otäck situation. Dyk klarade sig dock efter omständigheterna bra och kunde fortsätta spela. SSK lyckades dock inte utnyttja det numerära överläget trots många farliga lägen där Meyer hade det vassaste. Eriksson Ek stod dock för en briljant sidledsförflyttning och räddade närskottet.

Matchen slutade 2-2 och inget av lagen kunde hela avgöra på övetid och i stället blev det straffläggning. Där blev Aleander Sahlin och Thom Flodqvist matchhjältar för SSK.

MATCHFAKTA: SSK-Karlskoga

Slutresultat: (2-0, 0-2,

Målskyttar: 1-0 Stefan Gråhns (Dyk, Grossmann), 2-0 Mikael Ahlén (Åslin, Fagerudd), 2-1 Jesper Kokkonen, 2-2 Carl Berglund