SSK-TV: SSK anställer videocoach på heltid – ingen fortsättning för Nichlas Falk: "Vi tackar Nichlas för hans insatser i klubben"
Publicerad: 2018-04-27
Nu är det klart hur tränarstaben kring a-laget kommer att se ut kommande säsonger. Dennis Bozic fortsätter som assisterande tränare till Ulf Lundberg de två kommande säsongerna. Dessutom stärks staben upp med en heltidsanställd videocoach. Samtidigt tackar vi Nichlas Falk, vars kontrakt går ut, för hans insatser i SSK.

– Vi tackar Nichlas Falk för en fantastisk insats de två år han har varit i klubben. Två viktiga år då vi de facto har klarat klubbens målsättningar som vi satt upp, säger klubbdirektör Mats Pernhem.

Samtidigt är det klart att SSK anställer en videocoach på heltid.

– Tyvärr kan jag inte riktigt säga namnet ännu, men inom några dagar kommer han kunna presenteras personligen. Han har ett annat jobb som måste informeras först, säger Mats Pernhem.

Sedan tidigare har SSK även anställt en ny fystränare i Ulf Ekstam som just nu ansvarar för försäsongsträningen. – Det är två viktiga satsningar i vår nya ledarstab. Det pågår även diskussioner med målvaktsinstruktör där vi inom närmaste veckorna kommer kunna presentera hur det ser ut, säger Mats Pernhem.

Även på juniorsidan görs förändringar för att optimera förutsättningarna för den verksamheten ytterligare. Stefan Gustafsson fortsätter som junioransvarig och huvudtränare för J18, men Andreas Lindbäck tar över ansvaret för hockeygymnasiet.

– Andreas har ansvaret för kursinnehållet och rapporterar till Stefan Gustafsson som är den samlade kraften på juniorsidan. I övrigt har vi två assisterande tränare för J18 respektive J20 på ingång, säger Mats Pernhem.

För damlaget fortsätter meriterade Björn Pettersson som tränare.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Mats Pernhem om läget bland tränarna och i spelartruppen - "Verkar vara något på ingång"

FAKTA: SSK:s tränare

Huvudtränare a-lag: Ulf Lundberg

Assisterande tränare a-lag: Dennis Bozic

Videocoach: Klart men presenteras inom kort

Fystränare: Ulf Ekstam

Målvaktstränare: Vakant

Junioransvarig: Stefan Gustafsson

Ansvarig hockeygymnasium: Andreas Lindbäck

Huvudtränare J20: Anders Hultin

Assisterande tränare J18: vakant

Huvudtränare J18: Stefan Gustafsson

Kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell