Publicerad: 2020-03-02
Resultaten studsade inte riktigt med oss förra veckan men nu laddar vi om och J18 & J20 spelar hela tre matcher på hemmaplan denna veckan!

Juniorkollen!

J20

J20 som inför veckan haft ett lite längre uppehåll spelade första matchen igen i ABB Arena mot Västerås i lördags – ett Västerås med kniven mot strupen som slåss för att ta sig ovanför kvalstrecket. Målmässigt en jämn match inledningsvis. Västerås går ifrån till en 2–0 ledning men 12 sekunder efter andra målet kan Viktors Jasunovs reducera till 2–1 vilket också var ställningen efter första perioden. Resultatet står sig tills 8 minuter spelats av den tredje perioden när Loke Johansson tryckte in kvitteringspucken. Även om den lyckan blev ganska kortvarig då VIK återtog ledningen dryga 30 sekunder senare, men vi fortsatte trumma på och 3-3 pucken kom med 6 minuter kvar av matchen när William Malmia lyckades peta in pucken. Västerås lyckas sen göra göra hela tre mål med två minuter kvar av matchen. Sur förlust men ingen tid att deppa ihop för igår (söndag)var det dags för ny match igen!

Vi tog oss till Ulriksdals IP för att möta seriefemman AIK. Där utvecklade sig samma målscenario som under lördagens match. Hemmalaget lyckades gå ifrån till en 3-0 ledning efter att halva matchen var spelad men 15 minuter in i den andra perioden drog AIK på sig sin fjärde utvisning för dagen och Lukas Ekholm lyckades äntligen spräcka nollan! 3-1 och i allra högsta grad match igen. AIK fortsätter med att dra på sig utvisningar och i slutskedet av perioden drar man på sig två stycken vilket resulterade i spel i fem mot tre till vår fördel. Med tre(!) sekunder kvar av perioden lyckas vi återigen få utdelning i powerplay och vi kröp således allt närmare AIK. 49 sekunder in i den tredje var det dags för kvitteringspucken och dagens tredje powerplay-mål! Äntligen var vi ikapp! Vi fortsatte trycka på AIK och Isak Walther höll sig framme och fick in ledningsmålet. Matchen hade vänt. AIK kom dock tillbaka och lyckades med att kvittera innan slutsignalen ljöd. På straffar var det sedan AIK som drog det längsta strået och fick med sig extrapoängen. Otroligt starkt av grabbarna att kriga sig tillbaka från ett 3-0 underläge och få med sig poäng!

Veckans matcher: Denna vecka är det äntligen dags för oss att inta Templet igen! Vi har en match mindre spelad och är fem poäng efter Rögle på slutspelsplats så drömmen om slutspel lever! På fredag spelar vi kl 19.00 mot Skellefteå och på lördag kl 16.00 mot just Rögle. Viktiga poäng som står på spel alltså.

J18

Även J18 har spelat två matchen den gångna veckan, en borta mot AIK och en hemma i Templet mot DIF. Det var minst sagt en tuff utmaning att ställas mot både serieledaren DIF och serietvåan AIK.

Vi inledde veckan med att spela borta mot AIK. Det var också AIK som tog ledningen i den första perioden för att sedan utöka i den andra till 2-0 vilket var ställningen inför den tredje perioden. Efter nästan 14 minuters spel i den sista perioden kunde Albert Sjöberg i powerplay trycka in reduceringspucken till 2-1, men närmare än så kom vi tyvärr inte den kvällen utan matchen slutade 4-1 till hemmalaget.

I lördags var det alltså dags för oss att ta emot serieledarna Djurgården hemma i Scaniarinken. Efter en mållös förstaperiod var det vi som i powerplay, Alex Korpela målskytt, såg till att ta ledningen i matchen. I andraperioden, som annars var ganska så kantad utav utvisningar, lyckades vi hålla tätt bakåt och gick in i den tredje med en 1-0 ledning. Dessvärre drog vi på oss en utvisning tidigt och DIF lyckas hitta nätet och kunde trycka in en kvitteringspuck. Ett mål som uppenbarligen också gav energi för DIF hinner med att göra två mål till innan matchen var slut. 1-3 blev slutresultatet.

Veckans matcher: Nu är det dags för ny matchvecka och dubbelmöte mot Lidingö Vikings. Vi inleder hemma i Scaniarinken på torsdag kl 19.00 och returmötet äger rum på söndag kl 13.40 i Childhoodhallen.