NEDSLÄPP: SSK laddar för ny hemmaexplosion – ”Stenhårt jobb”

6 februari 2018 09:29

Senast hemma i Templet besegrades Leksand med 3-0 i en fantastiskt bra match. Nu hoppas SSK kunna återupprepa den prestationen mot Björklöven.

– Det är ett duktigt lag, så det blir en tuff nöt och knäcka, säger Thom Flodqvist.


Boka biljett till SSK-Björklöven onsdag 7/2 online redan nu!

Vi är framme i omgång 43 och det återstår 10 matcher av serien. I tabellen är det superjämnt kring strecken men SSK är fast beslutna om att knipa en av topp 8-platserna och gå till play off.

– Det är tio matcher kvar. Vi vet vad som kommer krävas för att vi ska göra bra ifrån oss de här matcherna. Vi ska ta en match i taget och vi börjar med den i morgon, säger Ulf Lundberg som tillsammans med övriga lagledningen och laget som vanligt förbereder sig genom att både analysera sitt eget och motståndarnas spel.

– Vi har tittat och kommer titta lite mer på Björklövens spel. Vi har även tryckt på ett antal grejer efter vår match mot Tingsryd. Vi vill komma upp i prestation och höja lägstanivån. Det går inte alltid som man tänkt sig i matcherna och då måste det finnas ett stopp på flödet och det klarade vi inte i Tingsryd. Men det har vi pratat om, titta på och jobbat med. Det sköna är att vi har riktigt bra prestationer i närtid att titta tillbaka på.

Viktigt att ha den fina hemmaprestationen mot Leksand i ryggen inför matchen mot Löven?

– Visst är det så. Det var stenhårt jobb vad gällde allt. Man kan ta Bohmans slideräddning där som ett exempel men det var många sådana grejer i matchen som gjorde att vi kunde gå ifrån och vinna den rättvist.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg här!

Läget i truppen är också bra inför matchen mot Björklöven. Förutom de tidigare långtidsskadorna på Sahlin och Höglund finns inga nya skador att rapportera. Däremot har forwarden Ludwig Blomstrand varit krasslig och missade tisdagens träning. Han kan dock ändå vara aktuell för spel.

– Jag utesluter inte att han spelar i morgon, säger Ulf Lundberg.

SSK förlorade de två första mötena med Björklöven men vann senast upp i Umeå efter förlängning.

Då gjorde Ludwig Blomqvist sitt första mål i SSK-tröjan. Sedan dess har Blomstrand bildat kedja med Stefan Gråhns och Thom Flodqvist den senaste tiden.

– Ludde är en snabb och speedig forward och jag och Grålle får bara försöka hänga med där, säger Flodqvist om kedjekonstellationen.

Flodqvist hade en trög start på säsongen men har växt in i den och hockeyallsvenska rollen är nu uppe i åtta mål.

– Det har varit en del upp och ner. Jag försöker jobba på stabiliteten här mellan matcherna, men jag tycker det har känts lite bättre på slutet. Absolut.

Stämmer åtta mål så här långt överens med din personliga målsättning inför säsongen?

– Inför i år har jag bara försökt komma in i spelet och spela avslappnat. Sedan får man se hur det går poängmässigt. Jag försöker alltid göra 100 procent där ute.

Hur ser du på morgondagens match mot Björklöven?

– Det är ett duktigt lag, så det blir en tuff nöt och knäcka. Jag hoppas vi kommer upp som senast mot Leksand och gör en lika bra hemmamatch.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Thom Flodqvist här!

[Boka biljett till SSK-Björklöven onsdag 7/2 online redan nu!](https://www.ticketmaster.se/event/ssk-if-bjorkloven-biljetter/475009)

NEDSLÄPP:

VAD: SSK-Björklöven , omgång 43 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Onsdag 7/2 kl 19.00

LÄGET I LAGET: SSK kommer till spel med i stort sett samma lag som i fredags. Enda frågetecknet är Ludwig Blomstrand som varit lite krasslig och avstod tisdagens träning och det är oklart om han kommer till spel på onsdagen.

HÅLL KOLL PÅ: Christopher Bengtsson. Poängkungen i laget gjorde hattrick i senaste hemmamatchen då han stod för alla tre målen mot Leksand. Viktig i powerplay och kan både göra mål och assistera andra.

FLER ARTIKLAR: ------------------

SSK-TV: Här lär Grossmann nyanlända att åka skridskor

SE ÄVEN: Förlust efter blek insats i Tingsryd

SSK-TV: Sahlin om förlängningen - "Södertälje har blivit mitt hem"

SE ÄVEN: Mot miljonen - nominera årets SSK-supporter

SSK-TV: Hattrick-hjälten hyllar publiken

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!
  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Boka biljett till SSK-Björklöven onsdag 7/2 online redan nu!