Storseger ikväll mot VIK
Publicerad: 2021-10-09
Äntligen bjöds det på målkalas i Scaniarinken. Kvällens match mot VIK blev en riktigt festlig tillställning som slutade 5-2 till vår fördel.

Det var dags för den första lördagshockeyn den här säsongen hemma i Templet när Västerås stod för motståndet. Det var derbykänslor och förväntningar som hängde i luften denna lördag i oktober. Starten har det tjatats om under säsongeinledningen eftersom den varit lite utav en akilleshäl. Inte en enda gång har vi gjort första målet hittils, men traditioner är till för att brytas och det var precis vad som gjordes också. Med råge.

Henrik Malmström gjorde ett av målen senast och var i allra högsta grad inblandad i 1-0 som gjordes av Smith. Galens stämning i Scaniarinken redan efter dryga tre minuter. Vi spelar fortsatt kontrollerat och gästerna har svårt att få till riktigt farliga lägen och de lägen de får ser relativt enkla ut för Tolopilo som känns extremt trygg i kassen. 16:38 är det Albert Sjöberg som hittar en lucka mellan benen på Gustafsson och 2-0 ledning med in i den andra.

I mitten på den andra är det lagkapten Emil Alba som dröjer sig kvar runt kassen och är snabb när tillfälle ges, 3-0. 4-0 kanske inte är det snyggaste han gjort hittills i karriären Brett Pollock men ett mål är ett mål och vi går in i den tredje perioden med 4-0 i ryggen.

Det är fortsatt svårt för VIK att komma till farliga lägen och Tolopilo är säker på sin sak den här lördagen. Det ska ta hela tio minuter in i den tredje innan gästerna får in sin första puck, 4-1. Knappa fyra minuter senare är det dags igen, 4-1 och det är helt plötsligt lite mer match av det igen. En riktig missbedömning för VIK-spelaren som helt oprovocerat kör in i Tolopilo på ett icke tillåtet sätt och ger oss möjligheten att spela powerplay. Där är det lagkapten Alba som kliver fram och sätter punkt för kvällens tillställning. 5-2 blir också kvällens slutresultat och det var ett dansande lag som fick lämna Scaniarinkens is ikväll.

SSK–Västerås 5–2 (2–0, 2–0, 1–2)

Första perioden: 1–0 (3.22) Colin Smith (Henrik Malmström, 2–0 (16.38) Albert Sjöberg (Felix Olsson, Brett Pollock

Andra perioden: 3–0 (10.34) Emil Alba (Alexander Anderberg, Erik Ullman), 4–0 (18.26) Brett Pollock (Albert Sjöberg)

Tredje perioden: 4–1 (9.49) Mikael Frycklund (Ludvig Östman, Lukas Zetterberg), 4–2 (13.24) Jesper Johansson (Isak Skedung, Frycklund), 5–2 (15.54) Emil Alba, PP

Skott: 32–32 (15–4, 9–12, 8–16)

Utvisningar: SSK: 4x2. VIK: 2x2

Publik: 2 524