Valberedningens förslag till ny styrelse inför årsmötet 13 juni
Publicerad: 2018-05-22
Onsdag den 13 juni är det dags för årsmöte kl 18.00 i Mollys. Här är valberedningens förslag till val av ledamöter samt motivering till förslagen och beskrivning av valberedningens arbetsprocess.

Valberedningens förslag till val av ledamöter för styrelsen och revisorer. Samtliga här nedan föreslagna personer är vidtalade och således valbara på årsmötet.

Ordförande: Catharina Elmsäter-Svärd, Omval 1 år

Ledamot: Per Hallberg, Omval, 1 år

Ledamot: Joakim Gustafsson, Omval, 1 år

Ledamot: Stefan Palmgren, Nyval 2 år

Ledamot: Lars-Åke Månsson, Nyval, 2 år

Revisor; Mazars Set, Omval, 1 år, Revisionsbyrå AB Auktoriserad Revisor

Revisor: Bo Jonsson, Omval, 1 år

Revisor: Leif Karlsson, Omval, 1 år

Revisor/suppleant: Jim Pettersson, Omval, 1 år

Revisor/suppleant: Håkan Hagström Omval 1 år

1 år kvar på mandattiden har:

Ledamot Peter Onstrand Ledamot Firial Saado Ledamot Mikael Wallteg

Valberedningen: Anders Taberman, Lisa Jardefalk, Per Lindius

Valberedningens uppgift Valberedningen har som utgångspunkt att finna kandidater för föreningens styrelse som, i sin tur, organiserar verksamheten utifrån föreningens fastställda ambitioner och mål. Styrelsen skall vara representativ för SSK som förening och dess medlemmar, samtidigt som dess samlade kompetenser skall skapa goda förutsättningar för verksamhetens utveckling. Detta innebär att valberedningen kontinuerligt utvärderar styrelsens arbete utifrån flera aspekter, där den huvudsakliga tyngdpunkten fokuserar på de områden som fastställs i 1§ i föreningens stadgar. En viktig del i valberedningens arbete handlar även om långsiktighet för att säkerställa kontinuitet i styrelsens arbete och i förlängningen föreningens verksamhet.

Arbetsprocess Arbetet i valberedningen pågår under hela året där potentiella kandidater följs upp. Parallellt med att finna kandidater utvärderar valberedningen den sittande styrelsens struktur och interna samarbetsfunktioner för att identifiera nuvarande och framtida kompetensbehov. Detta sker bl.a. genom samtal med styrelseledamöter och närvaro vid styrelsemöten. Valet av styrelseledamöter tar alltid sin huvudsakliga utgångspunkt i kompetens, men även andra kriterier kan vara av betydelse. Det är väsentligt att styrelsens samlade kompetens är aktuell och av relevans för föreningens nuvarande situation. Val av styrelseledamöter är sålunda framåtriktande och fokuserar på att ge förutsättningar för morgondagens verksamhet. Gårdagens lösningar är sålunda inte alltid nyckel till morgondagens framgångar.

Årets arbete Valberedningen har under årets arbete fått tydliga signaler, bl.a. från styrelsen och medlemmar, att det finns en uttalad ambition att fortsätta arbetet med att förnya och förändra verksamheten. För att uppnå förändring krävs det sålunda att ledamöter som representerar moderna framgångsrika synsätt väljs in. Detta har varit grundläggande för valberedningen arbete och förslag. Det är också viktigt med kontinuitet i styrelsen för att orka hålla i en förändring över tid.

Som nya styrelseledamöter föreslås:

Stefan Palmgren, 55 år

Civilingenjör KTH 1991 anställd sedan 1983 på Scania Sedan 2010 Senior Vice President Powertrain Production, globalt ansvarig för produktion av motorer, växellådor och axlar samt Scanias interna underhåll, ca 4500 medarbetare i Sverige. En lagspelare från början med både fotboll, handboll och Ishockey med IK Elit på divison 2 nivå i början av 80- talet. Focus på ledarskap, värdegrund, passion och engagemang

Lars-Åke Månsson, 56 år

Uppvuxen i Södertälje och sedan barnsben SSK:are. Är sedan många år stolt SSK-sponsor. Vår son spelade pojk-och ungdomshockey i SSK och jag var då "pappa-på-is". Jag har även varit lagledare i Pershagens SK i många år. Jag har, tillsammans med min bror, drivit företag i bl.a. Södertälje sedan 90-talet. Är ordförande sedan 5 år för Företagarna i Södertälje Nykvarn.

Kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell