NEDSLÄPP! Inför kvällens bortamatch mot Hv71
Publicerad: 2021-10-20
Nu väntar en vecka med dubbla bortamatcher och först ut är serieledarna Hv71 ikväll.

Ikväll väntar en riktig värdemätare när det har blivit dags för säsongens första match mot nykomlingarna och serieledarna Hv71. Ett Hv71 som fram till senaste matchen var helt obesegrade men som stötte på patrull på bortaplan mot Björklöven (fredagens motståndare). Det betyder att vi har en tuff men spännande matchvecka att vänta oss.

– Jag tycker att vi hade en ganska jobbig match senast mot Almtuna. Jag tycker att vi kunde kontrollerat den bättre än vad vi faktiskt gjorde, den blev jobbig för att vi tog beslut som satte oss i konstiga situationer. Ett exempel på det är när vi är på väg framåt i banan så försöker vi oss på saker som vi inte ska göra, dribblar i fel lägen eller att vi chippar ut och åker och. I två perioder så gör vi en bra match, säger Bemström.

– Att vi ska orka över 60 minuter är fortfarande utmaningen för oss, gör vi det så vet vi att vi spelar bra hockey, fyller Bozic i.

– Man nöter mycket på ordet konsekvent. Det gäller att göra det varje dag så att man får en förståelse för vad vi gör och varför vi gör det. När vi göra bra saker på isen så bygger vi anfall, säger Bemström.

Vad är det vi gör bra som vi vill bygga vidare på?

– Vi äger matchbilden när vi tar bra beslut utifrån rådande situation. Sen av olika anledningar det gör man inte det under hela matchen. Det är både en individ-, lag- och tränarfråga. Det gäller återigen att få en förståelse för att gör man saker under en lång tid så blir man ett vinnande lag, säger Bemström.

Nu väntar dubbla bortamatcher innan vi vänder hem till Scaniarinken igen, Hv71 senare ikväll och Björklöven på fredag. Vad kommer fälla avgörandet i dessa matcher?

– I veckan så måste vi vara konsekventa för att få resultat, vi kommer bli hårt straffade om vi går ut och börjar tumma på saker. Nu gäller det att vi gör bra saker oftare. En annan viktig aspekt är att att vi måste fullfölja spelet utan puck, vi måste göra klart situationerna. Går jag ut mot en spelare så måste jag se till att han försvinner ur spel, jag kan inte tappa honom halvvägs. Vi måste våga spela hockey på rätt ställen ute på isen, vi kan inte bara försvara oss för att vi möter bra lag, säger Bemström.

– Våra backar och våra centrar behöver få stopp nere i vår zon. Gör vi som vi gör i första och andra perioden mot Västerås och som mot Almtuna vissa delar av de matcherna så kommer Hv få det jobbigt, säger Bozic.

– Jag tycker det är ett bra läge för vår grupp att ta oss an veckans matcher mot förväntade topplag. Det är tidigt på säsongen, vi har en bra trend och en positiv känsla i gruppen. Det blir verkligen en värdemätare för att se var vi ligger och vad vi kommer behöva jobba med resten av säsongen. Det är matcher som dessa som gör att man utvecklas. Vi har en lång serie att ta oss igenom och oavsett resultat så kommer det bli viktigt att få ett kvitto på vart man är någonstans, fortsätter Bemström.

Hur är läget i laget inför kvällens match?

– Vi har två bra målvakter just nu som vunnit en hel del poäng åt oss nu i de första matcherna. Det är en jämn fight dagligen och båda har visat att de kan stå mot alla Målvakterna har vunnit en del poäng åt oss. Lite dag till dag, jämn fight. Båda har visat att de kan stå mot alla motstånd. Hjelm kommer inte till spel ikväll pga sjukdom, Nordsäter fortsatt borta och det som är närmast spel är Villiam Haag som kommer gå för fullt på träning i nästa vecka. Filip Nordberg går in på sex backar ikväll, avslutar Bozic.

Södertälje Sportklubb