NEDSLÄPP! Bogren inför morgondagens fight
Publicerad: 2022-10-04
Imorgon spelas säsongens andra hemmamatch och fokus under veckan har legat på speldetaljer och special teams.

Södertälje - Vita Hästen, onsdag 19:00 Scaniarinken

I fredags spelade vi hemmapremiären av HockeyAllsvenskan 22/23 och det var inför tokfyllda läktare i Scaniarinken som laget äntrade isen. Efter en jämn match var det ändå gästande Djurgården som gick segrande och fick med sig tre poäng. Det var ett besviket och frustrerat gäng som klev av isen i Templet.

Nu är det ny veckan och efter två träningsdagar är det imorgon dags för andra hemmamatchen när Vita hästen kommer på besök och Bogren ser framemot en intensiv matchvecka. Hur har måndagen och tisdagens dagar sett ut, vad har varit huvudfokus?

– Vi har fokuserat på speldetaljer, däribland powerplay där vi ändrat en del vilket jag hoppas ska ge utdelning. Annars har mycket fokus legat på saker som vi gör bra men kan göra lite bättre.

Effektiviteten har varit ett problem under de första matcherna. Hur tänker ni framåt, ändrar man om en del i kedjor eller ger man det tid?

– Vi hade inte tänkt göra det alls, jag tycker det har funkat bra och att vi har skapat saker ute på isen. Jag tycker att det finns kemi men nu när vi har en del frågetecken på några spelare så kan det bli ändringar till imorgon men det vet vi först efter värmningen imorgon.

Åter till powerplay, hur jobbar man för att hitta nya vägar?

– Om vi börjar med vad jag tycker saknats inledningsvis här på säsongen så är det att vi inte gör det vi bestämt och att det går för långsamt. Vi tar inte skotten utan har letat för mycket efter det ”perfekta läget” och där kommer vi ändra en del för att få till fler hot och bli lite farligare. Effektiviteten är inget som är lätt att träna på heller utan det är mer mentala saker och att du vill in i hettan och vara där. Vara jobbig att möta och inte bara bekväm och ligga på utsidan. Att vi får farligare skott, vi har gjort det lite för lätt för våra motståndarmålvakter.

– Sen måste vi allihopa pusha varandra till att göra dessa saker men jag är inte speciellt orolig för det hade varit värre om vi inte skapade saker över huvud taget. Vi är det laget i ligan som skapar mest chanser men vi får inte utdelning. Någon gång kommer det släppa och det är bara hoppas det är imorgon.

Vita Hästen kommer till Scaniarinken imorgon, hur ser planen ut där?

– Vi ska fokusera på vårt spel och jobba med de grejerna vi har jobbat med. Få ett bra flow och flytta puck på ett bra sätt. Jag vill se att vi tar kommandot, att vi har ett driv och en energi och det är jag övertygad om att vi kommer ha.

Läget i laget?

– Filiph Engsund spelar imorgon, vilade från isen idag men ska vara redo till imorgon. Sen är det fortfarande frågetecken på Videll, det är dag till dag som gäller där. Sen spelar inte Leon Wallner eller Alex Ciernik, båda skadade. Glädjande är att Fredrik Bergvik är tillbaka och redo för spel.

Biljetter

Biljetter till veckans matcher hittar du här.

Södertälje Sportklubb