En riktigt bra första period räckte för vinst

16 januari 2022 19:13

5-0 efter första perioden. Sedan går vi ner oss i vårat spel i andra och tredje perioden. Trots detta räcker det till vinst idag.


Vi gör en väldigt bra första period hemma mot Almtuna. Redan i första bytet gör Pia 1-0 efter en fin framspelning av Maddy. Sedan rullar det på. Våran vassa första femma skapar farligheter varje gång de är på isen och gör 5 mål i första perioden! Almtuna kommer knappt in i vår zon och får bara iväg 2 skott på mål.

Det blir som väntat svårare i andra perioden. Vi går ned oss lite och Almtuna rycker upp sig. Isabella gör 6-0 i power play innan Almtuna lyckas reducera.

Coacherna är inte nöjda i paus och försöker få spelarna att tagga till lite i tredje perioden. Det börjar bra när Pia i första bytet och i spel 4 mot 5 gör 7-1. Sedan är det en rätt avslagen match. Almtuna rycker upp sig och lyckas också få in en till reducering till 7-2 som blir slutresultatet.

Sarah/Robban är nöjda med att vi tar 3 poäng, vi vinner med 7-2 trots att vi bara spelar bra i 20 min, det är ett styrkebesked. Vi spelar också med 4 kedjor och 3 backpar vilket vittnar om en bra bredd som vi tar med oss in i nästa fas. Sedan är det ju fantastiskt att se hur vår förstakedja producerar. Nu 44 poäng på 6 matcher i topp 4!

Nu har vi en match kvar mot respektive motstånd. Det blir perfekt. Nu kan vi spela med axlarna nere men samtidigt fila på detaljer. Vi är glada men inte nöjda ännu avslutar Sarah.

Målskyttar: #91 Pia Pren, #21 Julija Blazinsek, #44 Indira Bosch och #15 Isabella Horvat.

Södertälje - Almtuna 7-2 (5-0, 1-1, 1-1)

Skott: 39-21 (14-2, 13-7, 12-12)

Utvisningar: Södertälje 3 x 2 minuter, Almtuna 6 x 2 minuter

Fullständigt matchprotokoll hittar du här