SSK-TV: Highlights från SSK:s seger i hemmapremiären - kolla in alla fyra fullträffarna mot Pantern!
Publicerad: 2018-09-24
Mikael Ahlén stod för två mål och Spångberg och Blomstrand fick på varsin pärla. Kolla in målen mot Pantern här!

Köp biljett till SSK-Almtuna i Scaniarinken på fredag 28/9 redan nu. After work i Rinkside med trubadur och Happy hour-priser på mat och dryck kl 17-18!

Kolla in höjdpunkterna från SSK:s seger mot IK Pantern här!

Kolla in eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK här!

SSK som föll i bortapremiären mot Oskarshamn trots en bra prestation öppnade hemmapremiären mot IK Pantern i ett furiöst tempo och tog kommandot direkt. Efter bara 34 sekunder hade man åkt sig till ett powerplay och i detta gav Mikael Ahlén hemmalaget ledningen på en retur.

Några minuter senare ökade Ludwig Blomstrand på till 2-0, också det målet i powerplay. Lucas Carlsson vickade in pucken från kanten till Blomstrand som lyfte upp pucken i Lars Voldens högra kryss och hemmapubliken i Scaniarinken var omåttligt nöjda med starten. SSK fortsatte pressa men fick inte in någon mer puck trots att det inte saknades chanser innan perioden över. I stället reducerade Pantern till 2-1 i powerplay i slutminuterna.

SSK fortsatte dock sitt fartfyllda och frejdiga anfallsspel i andra perioden och fortsatte få med sig utvisningar. Efter några minuter kom också 3-1 genom Jacob Spångberg som tog några skär ner från blå och dundrade in pucken i mål. Efter 12 minuter ökade Mikael Ahlén på till 4-1, hans andra mål i matchen och även detta i powerplay på pass från Sebastian Dyk.

Men Pantern gav sig inte och när SSK slog av på takten straffade det sig direkt. Först gjorde Lukas Haudum 4-2 i powerplay och två minuter senare stänkte Tony Pappila in 4-3 och Malmölaget var plötsligt med i matchen igen.

I tredje perioden spelade SSK upp sig igen och var nära att utöka ledningen flera gånger om när man naglade sig fast i Panternzonen.

I slutminuterna tog Pantern dock ut målvakten och fick tryck på hemmalaget.

MATCHFAKTA: SSK-IK Pantern Slutresultat: 4-3 (2-1, 2-2,0-0)

Målskyttar: 1-0, Mikael Ahlén (Liljewall, Meyer), 2-0 Ludwig Blomstrand (Carlsson, Oskarsson), 2-1 Nick Olesen (Larsen, Eklind), 3-1 Jacob Spångberg (Oskarsson, Carlsson), 4-1 Mikael Ahlén (Dyk, Oskarsson), 4-2 Lukas Haudum (Lassen), 4-3 Tony Pappila (Pettersson)

Skottstatistik: 18-30

Utvisningsminuter: 8-14

Publiksiffra: 3 058

50/50-vinnare: 73499 Summa: 3 630 kr