Tung förlust mot Västervik: "Vi ska inte gräva ner oss"

17 januari 2018 21:11

Det blev ingen rolig kväll i Scaniarinken på onsdagen. SSK förlorade mot Västervik med 0-2 i en hafsig och inte särskilt välspelad match.


Säkra biljett till SSK-Karlskoga fredag 26/1 - boka online här!

SSK kom till spel med comebackande Nicklas Heinerö i lineupen som bildade kedja med Stefan Gråhns och Thom Flodqvist. Matchen startade något avslaget men SSK hade mest puckinnehav första tio minuterna men skapade bara några halvchanser.

– Jag tycker vi kommer ut krampaktigt på något sätt och vi frigör inte den energin som vi vill ha i spelet, säger tränare Ulf Lundberg.

Efter 12 minuter fick SSK chansen i powerplay när Oscar Drugge blev utvisad för tripping. Ingen utdelning för SSK men därefter tog laget över spelet fullständig och dominerade resten av perioden. Trots flera fina chansen lyckades man dock inte få in pucken.

Sönderryckt andraperiod av utvisningar

I andra perioden fick SSK chansen i spel fem mot tre i 46 sekunder i inledningen. Ett överläge man inte lyckades utnyttja och i stället kontrade Västervik och tilldömdes straffslag. Kalle Östman slog straffen och väntade kallt ut Sörensen och lade in 1-0 till gästerna.

Därefter inleddes en kavalkad av utvisningar som satte prägel på resten av perioden och det var stundtals rejält grinigt på isen och hafsigt spel från båda lagen.

– Det är ju en sönderryckt match. Det är det. Och där får vi titta oss i spegeln. Vi har en del powerplaychanser som vi ska göra mål på. Punkt. Det får vi ta med oss.

Var det sämre i dag eller är det tillfälligheter och slumpen som gör att ni inte gör mål i powerplay idag?

– Powewrplay bedöms ju efter om man gör mål eller inte. Kort och gott. Och det är ju alldeles för låg procent på det idag. Vi ska tillbaks till en enkelhet, med skymning av målvakten och mera skott och samtidigt komma ihåg att vi i närminnet har ett väldigt väl fungerande powerplay så det finns saker att hänvisa tillbaks till och bilder att visa på det.

Trots underläge och dåligt flyt i spelet gav sig inte SSK utan gick in och jagade i tredje. Redan efter två minuter in i perioden fick också Thom Flodqvist ett jätteläge att kvittera när han snappade upp en retur mitt i slottet. Skottet gick dock över.

SSK låg därefter på resten av perioden men fick inte in kvitteringen trots att chanser inte saknades.

– Det är ett mål väldigt länge. Då vet man att man måste fortsätta jobba. Får vi in en puck då ljuder tutan här och det blir stort jubel. Då kan det ge ytterligare som en ketchupeffekt. Men det får vi inte, säger Lundberg

"Vi ska inte gräva ner oss för det här"

Med två min kvar kom ett gyllene läge att kvittera när man fick chansen i powerplay. Lundberg tog ut Sörensen men då gjorde i stället Västervik 2-0 och kvällen slutade i moll för SSK.

– Vi tar ut målvakten och får även chansen i sex mot fyra, men den ramlar inte in i dag, säger Lundberg.

Nu väntar Almtuna på bortaplan för laget på fredag. Nya tag och se framåt är det som gäller inför den uppgiften.

– Vi ska inte gräva ner oss för det här. Vi får ta hand om kropparna, analysera på video i morgon, tränar och sedan är det full laddning för den matchen, säger Lundberg

SSK:are ger aldrig upp eller hur?

– Så är det definitivt!

Kolla in SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg här!

[Säkra biljett till SSK-Karlskoga fredag 26/1 - boka online här!](https://www.ticketmaster.se/event/ssk-bik-karlskoga-biljetter/475005)

#InvasionUppsala

SSK besegrade Vita Hästen i Norrköping i fredags - inför många tillresta SSK-supportrar. Nu på fredag vill Supporterklubben skapa ännu bättre stämning i Uppsala och hoppas på ett stort bortafölje mot Almtuna i Gränby ishall.

MATCHFAKTA:

SSK-Västervik: 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Målskyttar: 0-1 Kalle Östman (straffslag), 0-2 Pierre Gustavsson (Dan Pettersson)

Skottstatistik: 24-20

Utvisningsminuter: 6-14

Publik: 2162

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra biljett till SSK-Karlskoga fredag 26/1 - boka online här!