Välkomna till matchen: SSK - Vita Hästen

27 februari 2018 17:11

Snart dags för match. Här är laguppställning, senaste nytt och intervju med Ulf Lundberg inför dagens match mot Vita Hästen.


DAGENS KRÖNIKA: Tillsammans är vi SSK – tillsammans ska vi till slutspel

SSK-TV:

Kolla in förhandsintervjun med Ulf Lundberg här!

NEDSLÄPP:

VAD: SSK-Vita Hästen, omgång 49 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Tisdag 27/2, 19.00

LAGUPPSTÄLLNING SSK:

Goalies 39. Sörensen, George 31. Lundberg, Henrik

1st Line 37. Bohman, Marcus 8. Grossmann, Nicklas 89. Åslin, David 41. Gråhns, Stefan 80. Blomstrand, Ludwig

2nd Line 16. Johansson, Stefan 77. Spångberg, Jacob 93. Valkvae-Olsen, Thomas 19. Carlsson, Lucas 25. Bengtsson, Christopher

3rd Line 18. Hansson, Petter 21. Malmström, Henrik 10. Heinerö, Nicklas 22. Weigel, Fredric 9. Andersson, Victor

4th Line 6. Byhlin, Lucas 33. Lindbäck, Måns 12. Frantz, Sebastian 20. Flodkvist, Thom

Extra Players 5. Lindén, Jesper (LW)

LÄGET I LAGET: Förutom Alexander Sahlin och Sebastian Höglund som är långtidsskadade är truppen skadefri. På måndagens träning deltog J20-spelarna Daniel Ohlsson, Lucas Byhlin, Sebastian Frantz samt Jesper Lindén. Det är dock ännu oklart vilka av dessa som finns med i morgondagens lag.

HÅLL KOLL PÅ: Jacob Spångberg. En spelskicklig och offensiv back som är bra på att transportera upp pucken i anfallszon och gärna deltar i anfallen.

MER INFÖR MATCHEN:

SSK tog tre viktiga poäng när man besegrade Modo hemma förra måndagen. På fredagen gick det sämre och laget föll med hela 6-0 mot Oskarshamn på bortaplan.

– Det som händer det är att vi investerar i matchen i ungefär 39 minuter. Det är ganska jämnt och vi har en del chanser. Sedan får de 1-0 lite olyckligt och det är ett psykologiskt viktigt mål. Sedan får de 2-0 i powerplay och därefter går det utför. Det får inte ske, men det sker ibland. Nu är det nya tag och vi ser fram emot matchen mot Vita Hästen, säger Ulf Lundberg.

Vad har ni pratat om inför den matchen? – Det är ju att komma ihop igen och titta på vad vi gjorde bra de här två perioderna mot Oskarshamn. Vi har jobbat med målskyttet, vi har jopbbat med powerplay och penalty killing. Det gäller att vara aktiv men samtidigt kylig och allt eftersom investera i matchen, säger Ulf Lundberg.

SSK ligger alltjämt på en åttonde plats i tabellen och har alla chanser att klara sig vidare till slutspelsserien. Vita Hästen ligger nia en poäng efter SSK och det är alltså återigen en viktig streckmatch i Scaniarinken. Där har dock SSK varit starka på sistone då man har fyra raka segrar hemma.

– Det blir härligt att få spela inför vår hemmapublik igen. Det betyder jättemycket med stödet och vi ska se till att vara på tå från start här i morgon, säger Ulf Lundberg.

Laget inför i morgon är ännu inte officiellt men förutom Alexander Sahlin, Sebastian Höglund och Jonas Liwing är alla tillgängliga och med på måndagens träning fanns de fyra J20 spelarna Daniel Ohlsson, Lucas Byhlin, Sebastian Frantz och Jesper Lindén