SSK nollade i Karlskoga – förlust i returen trots bra prestation
Publicerad: 2018-01-28

SSK dominerade de två första perioderna av returmötet med BIK i Karlskoga och radade upp chanser. Men en storspelande Olle Eriksson Ek i BIK-kassen stoppade allt och i stället var det Karlskoga som gjorde mål och tog hem de tre poängen.

Säkra biljett till SSK-Leksand på onsdag nu - boka online här!

SSK kom till spel med exakt samma lag som i fredagens match i returmötet i Karlskoga. Ett lag som såg rejält revanschsuget ut i inledningen av matchen. SSK inledde piggast och skapade en del halvchanser första minuterna.

I fjärde minuten åkte Stefan Johansson ut för en hakning men SSK visade återigen upp sitt fina boxplay och kunde freda sig. Efter halva perioden var det SSK:s tur att få chansen i numerärt överläge. Efter bra spel fick Bengtsson ett jätteläge men Eriksson Ek i BIK-kassen klarade med en svettig sidledsförflyttning.

SSK radade upp chanser

SSK dominerade därefter första perioden och radade upp chanser – dock utan att få utdelning och ställningen var 0-0 i paus.

SSK fortsatte dock det fina spelet i andra perioden och fortsatte även skapa chanser. När man efter fem minuter fick chansen i powerplay visade man återigen också upp ett fint powerplay men Eriksson EK klarade allt och hade dessutom hjälp av stolpen vid ett tillfälle.

Trots ett rejält övertag och många bra chanser under resterande delen av perioden stod det alltjämt 0-0 inför tredje perioden. Där var det i stället Karlskoga som, trots att man varit utspelade långa perioder i matchen, skulle ta ledningen.

Ett olyckligt byte av SSK i femte minuten gav Filip Ahl gata in mot Sörensen och Ahl kunde med ett slagskott göra 1-0. Strax därpå var det nära 2-0 när Karlskoga kom tv mot en men Sörensen stod för en fin sidledsförflyttning och räddade.

Utvisningar förstörde slutforceringen

SSK försökte jaga kvittering men jakten kom av sig i form av två stycken utvisningar vilket gjorde att man fick avsluta i boxplay i slutskedet.

Lundberg chansade ändå och tog ut Sörensen i sista minuten för att spela fem mot fem men då gjorde Karlskoga 2-0 i öppen kasse. Trots att laget spelmässigt dominerade matchen blev det slutligen förlust ändå.

Nästa uppgift för SSK är Leksand hemma i Scaniarinken på onsdag.