SSK föll i bortamatchen mot Karlskoga – kom inte i kapp efter tung start
Publicerad: 2018-11-16
Det blev ingen rolig fredagskväll för SSK i Karlskoga. Hemmalaget var vassare i starten och gick ifrån till 3-0. SSK reste sig dock och vann de andra två perioderna med 1-0, men den där sista slutforcering för att få till en kvittering kom aldrig och det blev till slut förlust med 3-2. Nu väntar hemmatch i Scaniarinken på söndag.

Välkomna på familjematch med skridskodisco i Scaniarinken – söndag 18 november blir det skridskodisco, kids corner och tv-spelshörna innan SSK-Västervik!

Sebastian Dyk saknades fortfarande i laget när pucken släpptes i Nobelhallen. Men däremot var backen Stefan Johansson tillbaka i laget och gick in i första backpar med Marcus Fagerudd. Tränare Ulf Lundberg hade utlovat ett revanschsuget SSK efter förlusten i Karlskrona och de inledande bytena såg lovande ut med pigga SSK:are som pressade Karlskoga. Men när Lindsay Sparks visades ut för crosschecking tog Karlskoga chansen och gjorde 1-0 genom Oliver Eklind.

Bara minuter senare kom även 2-0 efter att en studspuck nådde Juliuz Perssons klubba när Sörensen var på väg åt andra hållet. SSK lyfte därefter upp spelet under mitten av perioden och skapade flera chanser och när Måns Lindbäck revs ner fick man även ett powerplay. Det lyckade man dock inte utnyttja och i stället skulle Karlskoga även göra 3-0 innan perioden var slut. Ett något turligt mål där ett misslyckat skott tog på en SSK-skridsko och gav Oscar Bäck öppet mål.

Bengtsson reducerade

Andra perioden inleddes med fortsatt stundtals slarvigt spel av SSK mot ett aggressivt spelande Karlskoga och bortalaget fortsatte även dra på sig utvisningar. Men boxplay-formationerna gjorde sitt och George Sörensen stod för flera svettiga räddningar när det behövdes.

SSK lyfte sedan upp spelet allt eftersom och när man fick chansen i powerplay kom också reduceringen till 3-1. Lindsay Sparks hittade Lucas Carlsson som med en finurlig passning satte upp Ludwig Blomstrand i slottet. Blomstrand gjorde inga misstag och tryckte in sitt fjärde mål för säsongen.

Något mer mål kom inte i andra perioden som SSK därmed vann med 1-0.

SSK jagade men kom inte i kapp

Direkt i inledningen av tredje kom reduceringen till 3-2. Lucas Carlsson och Mikael Ahlén jobbade fram pucken till Sebastian Bengtsson som tryckte in sitt tredje mål för säsongen från nära håll och SSK var med i matchen.

Laget fortsatte därefter att tålmodigt jaga kvitteringen och hade även chanser till flera mål. I slutminuterna visade hemmalaget dock upp ett imponerande försvarsspel och SSK fick aldrig till den där sista slutforceringen. I slutsekunderna tog dock Nicolai Meyersaken i egna händer, transporterade upp pucken hela vägen in i anfallszon och sköt ett skott från högerkanten som gav en farlig retur. Blomstrand fick dock inte rätt träff på pucken från vänsterläget och SSK blev poänglösa i Karlskoga.

Nu väntar hemmamatch i Scaniarinken på söndag då Västervik kommer på besök.

Säkra biljett till SSK-Västervik söndag 18/11 kl 15.00 redan nu!

MATCHFAKTA: Karlskoga-SSK

Slutresultat: 3-2 (3-0, 0-1, 0-1)

Målskyttar: 1-0 Oliver Eklind (Persson, Fröland), 2-0 Juliuz Persson (Forsberg, Bäck), 3-0 Oskar Bäck (Berglind, Persson), 3-1 Ludwig Blomstrand (Carlsson, Sparks), 3-2 Sebastian Bengtsson (Ahlén, Carlsson)

Skottstatistik: 26-26

Utvisningsminuter: 6-10

Publiksiffra: 2 911