Inför första träningmatchen
Publicerad: 2021-08-12
Äntligen är det dags att släppa pucken i säsongens första träningsmatch när Vita Hästen kommer på besök. 19:00 startar matchen och du kan antingen köpa en biljett och se den live på plats i Scaniarinken eller följa matchen på Aftonbladet som kommer sända samtliga försäsongsmatcher (inkl. Skoda Trophy).

Tio år senare är han tillbaka i Scaniarinkens bås som tränare och ikväll är det äntligen dags att släppa pucken i den första träningsmatchen för säsongen.

– Kul är det första som jag tänker. Det ska bli jäkligt kul att få dra igång med matcherna och att grabbarna får börja spela igen, det ska bli jätteroligt och vi är sjukt laddade. Att vi som grupp också får ett riktmärke lite hur vi ligger till med träning osv känns skönt och det hjälper oss i den dagliga träningen att vi får komma igång och spela matcher, säger Jörgen.

En lång sommar med otaliga träningstimmar har passerat och förra veckan drog man igång med tester för att kika på vilka resultat sommarens träning gett.Är man där man vill vara?

– Jag tycker vi har gått igenom det vi velat, vi har följt vår gameplan utifrån de tankar vi hade när vi drog igång med försäsongsträningen. Jag tycker att gruppen svarat bra på de sakerna vi har tryckt på och vi känner oss trygga där vi ligger just nu, säger han.

Vad vill man se på isen nu inledande matcherna?

– Nu handlar det mer om att få i gång ett spel både med och utan puck och att vi jobbar med det sakerna som vi tycker är viktiga. Att vi sätter vissa grunder i spelet ute på isen, det är det vi jobbar med mycket nu. Formationer har vi inte pratat om så mycket än. Vi har presenterat spelidén och spelsystemet för laget och börjat gå igenom det också. Det är ingenting man bara dammar av på en vecka men vi är på god väg och följer vår planering och det känns jäkligt bra. Det är många nya i laget som gör sin första match i SSK, där handlar det mest om att våga släppa loss på isen. Att jag ska se för mycket från spelsystemet hur vi har tränat det förväntar jag mig inte allt för mycket det gör jag inte. Däremot förväntar jag mig att killarna är redo att visa upp sig och gå ut och köra, det gör jag, säger han.

Köp din biljett till kvällens match här!

Hur är läget i laget?

– Ska bli kul att se Alba på is nu när han är tillbaka helt från skadan som ställde till det för honom förra säsongen. På backsidan har vi Nordsäter och von Sivers som vilar från spel ikväll och på forwardssidan vilar Albert Sjöberg. Det är en ren försiktighetsåtgärd och samtidigt får vi chans att spela lite juniorer som får chansen att visa vad de går för. Det är jättebra, säger Albert.

Målvaktskampen mellan Bergvik och Tolopilo, hur ser det ut där?

– Bratten kom ju hit i slutet på förra veckan så de har jobbat tillsammans några dagar nu men Bergvik kommer stå i målet ikväll och det vi kan säga just nu är att de har ett bra samarbete såhär långt. Det handlar om att de ska lära känna varandra och hitta ett sätt som de vill jobba efter, den processen har ju dem framför sig och det ska bli spännande att följa. Jag hoppas att de kan sporra varandra att bli bättre, avslutar han.

MÅLVAKTER

30 Fredrik Bergvik (31 Nikita Tolopilo)

BACKAR

18 Andreas Hjelm / 8 Alexander Anderberg

21 Henrik Malmström / 83 Ludvig Jansson

6 Alfred Hjälm / 44 Erik Ullman

16 Johan Diberius Sköld

FORWARDS

77 Jonathan Harju / 33 Felix Olsson / 19 Villiam Haag

26 Anton Heikkinen / 40 Simon Andersson / 13 Gustav Willman Borvik

28 Emil Alba / 20 Tobias Lindberg / 41 Colin Smith

74 Rasmus Kahilainen / 29 Simon Norberg / 24 Jacob Dahlström

Sara Jonsson