Förlust i den tredje kvartsfinalen
Publicerad: 2021-03-27
Tuff förlust ikväll nere i Västervik. Hemmalaget gör sista målet i öppen kasse och vinner matchen med 4-1. Det betyder att de har möjligheten att avgöra allt på måndag. För vår del gäller det att vi vinner två raka matcher nu.

Inför kvällen hade segrarna delats lika, 1-1, vilket innebar att segraren ikväll skulle koppla greppet om matchserien som spelas i bäst av fem. I torsdags fick vi inte riktigt till vårt spel samtidigt som Västervik satte en otroligt hård press. Något man pratat om inför matchserien mot Västervik.

Match ikväll startade som förväntat jämnt och tufft. Chanser för båda lagen och det är bra fart ute på banan. Det ska ta 13 minuter och 57 sekunder innan matchens första mål är ett faktum. Oscar Pettersson är starkast i en duell framför mål och kan peta in pucken bakom Bergvik. Efter det tar det dock bara knappa två minuter innan vi får tekning i offensiv zon. Hugo Gustafsson vinner tekning och lagkapten Oscar von Sivers får till ett skott - som knappt någon ser är i mål? Efter videogranskning står det sen klart att det var kvitterat i matchen. Det är även resultatet efter en spelad period. Noterbart är även att den första perioden spelades färdigt utan en enda utvisning.

Den andra perioden inleder SSK starkast och det hade mycket väl kunnat blivit fler mål om inte en viss Daniel Marmenlind agerat mänsklig vägg den här kvällen. Han var en starkt bidragande orsak till att vi endast noterades för ett mål den här kvällen. Istället är det Zach Budish som efter 8.59 gör 2-1. Där någonstans svänger även perioden över fördel hemmalaget som får lite momentum och energi av att ta ledningen. Bergvik gör även han nåra viktiga räddningar och ser till att vi fortfarande är med i matchen.

I den tredje perioden har Hugo Gustafsson i princip öppet mål och Nick Olesen friläge för att nämna några av chanserna men den stora skillnaden ikväll var gästernas målvakt. Den tredje perioden tickar, inte helt otippat i underläge, på i ett rasande tempo. Med åtta och en halv minut kvar av perioden drar på på oss en utvisning i egen zon, en utvisning som vi reder ut. Men istället för att vi kan tugga på och gå för kvittering får hemmalagets Oscar Pettersson pucken och kan göra sitt andra mål för kvällen. Där någonstans punkterades tillställningen på riktigt. Vi gör ett försök att komma tillbaka och tar ut Bergvik med ett par minuter kvar på klockan men vi lyckas inte heller då få hål på Marmelind utan Zach Budish kan skicka in pucken i öppen kasse och 4-1 var ett faktum.

Nu väntar en ny match på måndag och det gäller att vi gör vår hemläxa ordentligt om vi ska hålla liv i den här matchserien.

Västervik–SSK 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)

Första perioden: 1–0 (13.57) Oscar Pettersson (Gilbert Gabor), 1–1 (15.11) Oscar von Sivers (Hugo Gustafsson)

Andra perioden: 2–1 (38.59) Zach Budish (Connor Jones, Ludvig Jardeskog)

Tredje perioden: 3–1 (53.36) Oscar Pettersson (Gilbert Gabor, Alfred Barklund), 4–1 (58.54) Zach Budish, mål i tom kasse

Skott: 32–36 (8–11, 12–7, 12–18)

Utvisningar: Västervik: 3x2. SSK: 3x2

Domare: Daniel Wessner, Petter Norman