Nedsläpp! Bogren inför sista träningmatchen innan seriestart
Publicerad: 2022-09-14
En lång försäsong börjar gå mott sitt slut, sista matchen innan seriestart spelas imorgon mot BIK. Matchen följer du via Expressen Play.

BIK - SSK, torsdag 15/9 19:00

Morgondagens bortamatch mot BIK följer den på Expressen Play, klicka här för att komma till sändning.

Imorgon har det blivit dags för den sista försäsongsmatchen för herrlaget. En lång och intensiv försäsong är på väg att gå mot sitt slut när vi avslutar borta mot BIK.

– Jag var ju inte supernöjd med hur vi hanterade senaste matchen mot Huddinge även om vi lyckades vinna. Vi har tittat på vissa saker och fått bekräftat att vi har absolut vissa saker att jobba på fortfarande. Vi har vunnit alla matcher, det är bra. Special teams har vi jobbat hårt med och fått bra utdelning, det är viktigt. Sen tycker jag att vi måste bli lite tajtare i spelet i egen zon. Vi släpper inte in så många mål men vi släpper till alldeles för många farliga chanser vilket vi måste jobba på.

Efter torsdagens match väntade nya tag redan på fredagen, vilken reaktion fick ni från laget där?

– Det som jag tycker var så jäkla skönt att se är att efter att vi tagit ett snack på fredagsmorgon så gåt vi ut och gör veckans kanske bästa träning. Då blir man glad att laget känner att ”detta var inte bra nog utan nu måste vi steppa upp”. Det var positivt och den känslan tycker jag vi haft med oss in i den här veckan. Vi har haft bra energi och bra träningar. Nu är vi så pass nära seriepremiär att vi börjar göra oss matchredo men lite tajtare matchliknande träning. Vi jobbar och nöter.

Igår blev det officiellt att Joseph Berger avslutade sitt avtal i förtid. Hur påverkar det laget och konkurrensen på backsidan?

– Det är en kamrat som varit med oss hela sommaren så det är klart att det är tråkigt. Sen är den här branschen så här och han kände att han behövde vidare och jag kan bara önska honom lycka till och det har även hela laget gjort. Angående konkurrenssituationen så är det klart att det är en back som försvinner men just nu men vi har unga killar som kan komma upp och som är villiga att kriga om en plats.

Imorgon är det BIK som står på agendan. Senast vi möttes var i sista och avgörande matchen av Skoda Trophy så vi kan kanske ana ett revanschsuget BIK?

– Jag tror garanterat att de kommer komma ut hårt imorgon, de förlorade senast igår också och vill säkert avsluta på ett bra sätt hemma. Det brukar gå fort i Nobelhallen så det gäller att vi är redo från start med fokus på det vi analyserat att vi behöver göra bättre. Det handlar om att vi behöver vi aggressivare och bättre i egen zon. Jag vill se att vi har bättre flow i vårt eget spel nerifrån. Jag tycker ibland att vi spelar fast oss onödigt mycket så där behöver vi få in mer fart. Sen vill jag i anfallsspelet se att vi fortsätter skapa mycket och är jobbiga att möta, lite taggiga mot mål. Vi går givetvis för åttonde raka imorgon.

Senaste matchen hade vi ett gäng spelare på läktaren, hur är läget inför morgondagen?

– Liljewall och Bergvik är ju fortfarande inte tillgängliga för spel, för Liljewall finns det fortfarande förhoppning om att han kan vara tillbaka till seriestart. Ciernik spelar inte efter en smäll från helgen, det är en dag för dag prognos på honom. Men i övrigt så är alla uttagningsbara imorgon.

Hemmapremiären mot DIF!

Det är ett otroligt tryck inför hemmapremiären mot DIF - du som inte har bokat din biljett än gör det nu och ställ dig i klacken! Klicka här för mer info.

Södertälje Sportklubb