Femte raka hemmasegern – tre nya poäng i jakten på slutspel: "Det är roliga matcher"

27 februari 2018 20:23

Tre raka mål i andra perioden lade grunden till SSK:s femte raka hemmaseger och tre blytunga poäng i jakten på slutspel.


SSK kom till spel med en skadefri trupp och med J20-spelarna Lucas Byhlin, Sebastian Frantz och Jesper Lindén med i laguppställningen. Nye målvakten Henrik Lundberg började dessutom i målet för SSK. SSK inledde piggast och skapade flera vassa lägen. Bland annat genom spelglade David Åslin. Även unge Sebastian Frantz fick ett bra läge efter en fin framspelning av Thom Flodqvist.

SSK fick även ett powerplay i mitten av perioden, men det blev resultatlöst och sedan tog Vita Hästen över spelet några minuter. Men SSK repade sig och med sju minuter kvar fick Marcus Bohman ett jätteläge efter fin klapp-klapp-spel. Sjögren räddade dock men SSK behöll trycket och lyckades få med sig ännu ett powerplay. Det blev dock också resultatlöst och första perioden slutade 0-0. En period där Vita Hästen vann skotten men där SSK hade de vassaste chanserna.

– Givetvis kände vi att vi kunde steppa upp lite till. Vi har en bra målvakt i kväll och vi känner oss trygga i egen zon. Så det var bara att fortsätta i andra, säger Måns Lindbäck.

Och fortsatte gjorde SSK. I inledningen av andra perioden fick Vita Hästen sitt första powerplay i matchen när Victor Andersson åkte ut för holding stick. SSK-spelarna gjorde dock som vanligt ett gediget jobb i boxplay och redde ut situationen.

Strax därpå fick laget en tekning i offensiv zon. Den vann Lucas Carlsson klockrent till Christopher Bengtsson som drog till direkt och fick se pucken gå in bakom Pontus Sjögren i Hästenkassen.

– Det var stenhårt, bara rakt upp. Det är kul att se att han fortsätter producera säger Måns Lindbäck som strax därpå ökade på till 2-0 på en retur.

– Gråhns skjuter på mig och så ramlar pucken ner, då vispar jag till den.

Hur skönt var det att göra mål. Det var ju ett tag sedan?

– Det var ganska skönt måste jag säga. Det var väldigt länge sedan nu.

Bara 12 sekunder senare gjorde stekehete Christopher Bengtsson även 3-0 med ett nytt direktskott, även denna gång snyggt framspelad av Lucas Carlsson.

Hästen tog därefter timeout för att samla styrkorna. Det gav effekt. Norrköpingslaget lyfte spelet, vaskade fram ett powerplay och kunde reducera till 3-1 med 9.10 kvar på perioden.

I tredje perioden fick SSK chansen i powerplay i inledningen och pucken hamnade också i mål bakom Sjögren. Domaren blåste dock i stället för utvisning på David Åslin som ansågs ha kört på Sjögren vid situationen.

SSK lyckades dock reda ut boxplay-spelet och bevakade sedan sin ledning klokt resten av perioden.

– De har väl inte så mycket egentligen. Det är en ganska jämn sista period, men de får inte så mycket chanser. Jag tycker vi gör en bra tredjeperiod, säger Måns Linbäck som med 1.17 kvar kunde göra 4-1 i öppen kasse och sitt andra mål för kvällen.

– Jag tror Hästenspelaren tjuvar lite, så pucken blir lös framför mig. Då vill jag bara få ut den ur zonen, och så slutar den inte glida...

Siktade du på mål eller slog du iväg den bara?

– Ha ha. Nä, den slog jag bara iväg.

Tre blytunga poäng för SSK i jakten på slutspel och dessutom innebar segern att man säkrar allsvenskt kontrakt för nästa säsong. Nu väntar Västervik på fredag och därefter Almtuna hemma i Scaniarinken på söndag. Då är det hockeymanifestation och gratis inträde. – Det är roliga matcher, och mycket att spela för. Jag hoppas på mycket folk på läktarna nu, avslutar Lindbäck.

Säkra plats i hockeymanifestationen genom att förboka din gratisbiljett här!

Stötta SSK via hockeymanifestationen du också genom att anmäla dig till 10-öringen!

**MATCHFAKTA: **

SSK-Vita Hästen: 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)

Målskyttar: 1-0 Christopher Bengtsson (Carlsson), 2-0 Måns Lindbäck (Gråhns, Flodqvist) 3-0 Christopher Bengtsson (Carlsson, Valkvae-Olsen), 3-1 August Gunnarsson (Pettersson, Eriksson)

Skottstatistik: 22-38

Utvisningsminuter: 8-8

Publiksiffra: 2 827

50/50-vinnare: Nr: 62 967 vinstsumma: 4140