Välkommen till matchen! Nysignad Sethsson vill fira med tre poäng

8 december 2017 17:30

Välkomna till matchen! Här har ni senaste nytt, förhandsintervjuer och laguppställning inför SSK-IK Pantern.


Dags för hemmamatch igen. Och en laddad Albin Sethsson i laguppställningen som på fredagen signade ett seniorkontrakt med SSK som gäller denna och nästa säsong.

– Det ska bli jättekul att få vara kvar i klubben, spela i Södertälje och få vara med på den här resan, säger Sethsson om kontraktet.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Albin Sethsson om nya kontraktet här!

Fredagsmatch med IK Pantern som motstånd och insamlingsmatch med LT och kyrkorna i arenan. Chans att göra en insats för både SSK och för hela Södertälje.

– Det finns väldigt många bra människor där ute som hjälper till, säger assisterande coach Dennis Bozic som hoppas många kommer och stöttar både laget och insamlingen.

SSK hade vittring på tre poäng i bortamatchen mot Oskarshamn i tisdags. Men efter en snöplig kvittering i slutminuterna blev det bara en poäng efter straffavgörande.

– En bra prestation. Men sedan är det små tillfällen och saker vi måste slipa på som gör att vi inte får med oss alla tre. Men bra prestation. Det är mycket positivt att ta med från den matchen. Vi är 100-procentiga i boxplay och bra i powerplay, säger assisterande tränare Dennis Bozic.

Han får även medhåll av Christopher Bengtsson.

– Jag tycker vi gör en ganska hygglig bortamatch mot ett bra lag som ligger tvåa i serien. Det kunde nästan blivit tre poäng. Det är surt att vi tappar ett mål där sista två minuterna. En poäng är ändå helt okej, säger han.

SSK-TV: Bengtsson om frilägena, målet och hur det är att lägga avgörande straffar efter 65 minuters spel och på dålig is.

Nu väntar Pantern på hemmaplan i Scaniarinken på fredagen. Ett lag som liksom Oskarshamn spelar med mycket fart och frejdigt spel.

– Det är ett spelskickligt lag med bra fart. Det gäller att vi är på tårna så kan det bli en rolig fight, säger Bengtsson och får medhåll av assisterande tränaren Dennis Bozic.

– De spelar med bra fart och har skickliga spelare. Men vi har bra minnen från den matchen där nere när vi gör en monstervändning och verkligen visar att det finns styrka i gruppen. Positiva bilder.

Vad blir viktigt för er att tänka på?

– Det blir att spela vårat spel och självklart matcha de i fart och allt annat i spelet. Ha bra fart, intensitet och försöka komma ut bra och sedan rida vidare på det

SSK ställer upp med samma laguppställning som i tisdags.

Före och under matchen genomförs också en välgörenhetsinsamling tillsammans med kyrkorna och LT. Kom till tomtens släde i gallerian och skänk presentkort eller pengagåvor till insamlingarn LT-klappen och julkassen som oavkortat går till att ge utsatta familjer i Södertälje en bättre jul.

– Det är ett väldigt bra syfte, det finns många bra människor i Södertälje, säger Dennis Bozic som hoppas att så många som möjligt kommer till Scaniarinken och stöttar laget på isen och även gör en insats för hela Södertälje genom att bidra till insamlingen.

SSK-TV: Dennis Bozic om matchen mot Oskarshamn, tankar inför Pantern och Södertäljebornas

Så kan du bidra till LT-klappen och Julkassen:

Förutom insamling i samband med fredagens match går det att bidra på andra sätt. Lättaste sättet är att sätta in pengar på kontot eller skicka in via appen Swish. I second hand-butiken Gåvorna på Mälargatan 4 kan man även lämna in pengar kontant eller med kort.

LT-klappen:

BG 189-6034

Swish: 123 287 33 21

Valfritt belopp. Ange "LT-klappen" på inbetalningen.

Julkassen:

BG 646-3152

Swish: 123 156 28 34

250kr/kasse. Skriv "Julkassen" och företagets namn på inbetalningen.

Insamlingen pågår till den 15 december!

NEDSLÄPP:

VAD: SSK-IK Pantern, omgång 25 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Fredag 8/12 kl 19.00

HÅLL KOLL PÅ: Christopher Bengtsson. Leder interna poängligan och har varit en pålitlig poänggörare hela hösten med en ganska jämn fördelning av assistpoäng och mål.

LAGUPPSTÄLLNING:

Målvakter:

George Sörensen

(Lukas Klarström)

Backar:

Nickklas Grossmann - Marcus Bohman

Jacob Spångberg - Stefan Johansson

Henrik Malmström - Jonas Liwing

(Petter Hansson)

Forwards:

Nicklas Heinerö - Lucas Carlsson - Victor Andersson

Chrsistopher Bengtsson - Fredric Weigel - Thomas Valkvae Olsen

Thom Flodqivst - Stefan Gråhns - Henrik Nyberg

Albin Sethsson - Måns Lindbäck - Hampus Olsson

(Markus Persson)

AW I TEMPLET!

Fredagsmatch betyder AW i Rinkside med tacobuffe (119 kr inkl dryck) och trubadur. OBS! Går ej att boka bord. Endast drop in från 17.30.

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

SE ÄVEN: SSK storsatsar på ungdomsverksamheten - "Alla upp till 16 ska erbjudas plats"

SE ÄVEN: Här får Södertäljes skolbarn spela hockey med SSK-stjärnorna - "Det viktigaste är att man har roligt"

SE ÄVEN: Här är SSK:s riktlinjer för ungdomsverksamheten

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!