NEDSLÄPP! Bozic inför sista träningsmatchen
Publicerad: 2021-09-20
Det börjar dra ihop sig och på fredag släpps pucken i den hockeyAllsvenska premiären, vi gästas utav Björklöven. Men dessförinnan så ska vi spela säsongens sista träningsmatch som går av stapel imorgon när vi bussar mot Norrköping för match mot Vita Hästen, 18:00 släpps pucken.

Vita Hästen - Södertälje, tisdag 21 september 18:00

Matchen sänds på Aftonbladet.

Trots förlust var senaste matchen mot Västerås ett litet fall framåt, imorgon är det dags för ny träningsmatch när Norrköpingsgänget Vita Hästen står för motståndet.

– Första perioden är helt okej men jag tycker vi har ganska lång bit kvar till där vi vill vara, det ska man inte hymla om. Vi behöver komma dit och vi behöver komma dit fort för att vi ska kunna ta poäng framöver. Jag upplever att vi gör det vi ska gör det vi ska göra korta perioder under matcherna, dit måste vi och då måste vi spela enklare om vi ska ha någon fördel och kunna ta oss in på kassen. Vi behöver ha tidigare spelare upp och få in mer trafik i offensiven. Spela lite rakare.

Vad handlar det egentligen om, vad är det rent konkret som ställer till det?

– Det kan vara när vi är på väg in i offensiv zon och att vi har två killar som driver men att vi dribblar i den situationen i stället för att få en puck mot mål in i den heta ytan. I stället för att det som vi vill ska hända händer så vänder spelet emot oss och går åt andra hållet och blir farligt bakåt. Det har med disciplin att göra. I defensiv zon när vi vinner puck så vill vi ta den framåt mycket snabbare än vad vi gör nu, inte ta hem den igen och få press på oss i stället för att kunna gå till anfall. Det är två konkreta exempel på när vi strular till det under match, säger Bozic.

Premiärvecka och formen behöver sätta sig, vad vill man se på isen imorgon mot Hästen?

– Imorgon innan matchen så kommer vi nöta powerplay och sen vill vi se att vi växlar upp oerhört mycket i de delarna vi pratat om. Vi måste vara mer disciplinerade och konsekventa, då kommer vi få energi av det, fortsätter han.

Senaste matchen kunde vi se en bekant formation ute på isen i form av Dahlström, Aronsson och Kahilainen. Är det en formation som kommer få fortsatt förtroende?

– De känner varandra bra, det är en mycket bra tredje/fjärde line och de gör sin roll bra, det vet vi sedan förra året. De ska spela ihop och det har väl varit tanken från början även om det har testats en del under försäsongen, säger han.

På skadelistan hittar vi bland annat tilltänkta poängplockaren Tobias Lindberg, när får vi se honom i spel igen?

– Gipset är borta och han ska träna upp handleden för att kunna gå på is och sedan får vi ta det därifrån, han kommer dessvärre inte vara tillgänglig för spel redan på fredag, säger Dennis.

Debut i torsdags gjorde nya backen Alex Brännstam som även imorgon kliver in på sex backar.

– Det är en enkel back som ska ha defensiven som sitt varumärke och han behöver få ytterligare någon match i sig men det ska bli kul att se honom imorgon igen. I övrigt så är Hjelm tillbaka och spelar, Ludde Jansson spelar J20 på onsdag så han tränar med dem imorgon, avslutar Dennis.

Calle Brattenberger är i full gång med att få målvakterna redo inför premiär och vem som ska stå är inte helt klart än.

– Fredrik kommer att stå matchen imorgon mot Hästen. Hade vi gjort en bra match mot AIK och kommit från den med en stabil känsla så hade nog Tolopilo stått två matcher i rad nu under avslutningen. Tolopilo har växt fram ganska bra på träningar. Imorgon ska vi kolla på Fredrik igen, tycker han gjort en bra försäsong även om matchen mot AIK var en dipp. Det var den helt lagmässigt och även Fredrik klev ur sin gameplan så det jag vill se imorgon är att den är tillbaka innan jag fattar något större beslut. Innan har jag nästan känt en självklarhet att Fredrik ska stå i premiären, jag vill att Fredrik ska bevisa vad han går för. Vi vill vinna matchen på fredag och sätta det bästa laget på planen, avslutar Brattenberger.

Biljetter

Biljetterna till seriepremiären är slut men du kan fortfarande boka bord i Restaurang Rinkside! Den 29 september får vi äntligen fylla Scaniarinken läktare igen -biljetter till "återkomsten" hittar ni här!

Södertälje Sportklubb