KRÖNIKA: SSK:are ger aldrig upp – in i kaklet!

7 mars 2018 12:03

"Nu är det dags att visa vad vi är gjorda av. På isen och på läktaren. Tillsammans ska vi ge det en chans. Vad som händer i Tingsryd kan vi inte påverka. Men här i Scaniarinken, i vår borg, ska vi tillsammans se till att göra vårt."


51 omgångar av Hockeyallsvenskan 2017/2018 har spelats. För SSK:s del började det i moll med sex raka förluster. Men SSK:are ger sig aldrig. Laget, klubben och fansen. Tillsammans knöt vi en kollektiv näve och lyfte uppåt.

Sedan dess har säsongen för oss i och omkring klubben varit en rejäl känslomässig berg- och dalbana.

Tabellen har varit ett getingbo hela vintern och när det nu återstår en enda omgång finns en enda slutspelsplats kvar att spela om. Den slåss SSK, Modo och Vita Hästen om. Tre lag som samtliga står på 72 poäng och där Modo just nu sitter i förarsätet med bäst målskillnad. Modo måste dock försöka ta poäng borta mot Tingsryd som kämpar för att undvika negativt kval. Allt kan hända.

Förlusten i söndagens match mot Almtuna sved. Men vi SSK:are har åkt på motgångar förut och vi vet att vi alltid reser oss. Vi kommer igen – starkare än tidigare.

I söndags var det närmare 5000 på plats i Templet och Supporterklubben bjöd på storslaget tifo och härlig inramning. I kväll lär vi inte nå upp i den publiksiffran. Men vi som är här ska göra vårt. Vi som är här är de som ställer upp för laget och klubben i vått och torrt och kan stoltsera med de största SSK-hjärtan som finns.

Stora SSK-hjärtan finns även på isen. Marcus Bohman, Stefan Gråhns, Nicklas Grossmann med flera har starka kopplingar till orten och klubben. Det finns även de som kommer utifrån helt utan lokal anknytning som snabbt anammar klubbkänslan och gör den till något extra. Alexander Sahlin är ett exempel på en god förebild och bra representant för klubben trots att han bara varit här i tre säsonger.

Kanske är George Sörensen på väg att göra en liknande resa. Den danske landslagsmålvakten som gjort en finfin säsong och stått för ett stabilt målvaktsspel i Sahlins skadefrånvaro. Så här sade han till SSK-TV efter träningen på tisdagen.

"Vi måste kämpa för SSK, visa hjärta och visa att vi har viljan att vinna och ta oss till playoff. Jag är 100 procent säker på att alla i laget är redo i morgon och ska ge 100 procent för SSK och för att vi ska ta oss till playoff!"

Nu är det dags att visa vad vi är gjorda av. På isen och på läktaren. Tillsammans ska vi ge det en chans. Vad som händer i Tingsryd kan vi inte påverka. Men här i Scaniarinken, i vår borg, ska vi tillsammans se till att göra vårt. Låt oss avsluta den här säsongen på ett värdigt vis. Gör vi det samtidigt som hockeygudarna är på vår sida kan det även bli så att den fortsätter ett tag till. Nu kör vi!

Låt oss få Templet att gunga!

Fredrik Gustavell