Förlust på bortaplan
Publicerad: 2021-10-20
Hv71 blev en för svår nöt att knäcka denna onsdagskväll, de var helt enkelt för effektiva framåt och täta bakåt.

Det blev en tuff kväll nere i Jönköping denna onsdag . Med förutsättningarna ett Hv som inlett starkt och vunnit alla förutom senast mot Björklöven och vi som kommer med fyra raka vinster kändes det som att vi kunde få en spännande fight i Husqvarna Garden ikväll men hemmalaget la i femmas växel redan i period ett och blev för tuffa. Hv kommer ut starkt och går på hårt ute på isen vilket resulterar i 3-0 på tavlan efter 20 spelade minuter. Tufft läge.

I period två är det jämnare spel ute på banan, det skapas endel chanser och framförallt när chansen ges i poweplay där man visar prov på skicklighet, men studsarna är verkligen inte på vår sida utan Hv fortsätter forcera och efter ytterligare 20 är det 4-0 fördel hemmalaget.

Samma sak i den tredje perioden, spelet i powerplay är bra men Hv som ännu inte släppt in något mål i numerärt underläge håller tätt matchen igenom, i alla spelformer.

Vi släpper kvällens match och blickar fram mot fredag när vi sätter oss på flyget mot Umeå för match mot Björklöven.

HV71 - Södertälje SK 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)

Period 1: 07:04 1-0 HV71 Tommi Huhtala (Bertov, Karlström), 12:18 2-0 HV71 Pontus Netterberg (Matson, Bertov), 19:49 3-0 HV71 Tommi Huhtala (J.Davidsson, Andrae) PP1

Period 2: 29:36 4-0 HV71 Simon Önerud (Netterberg, Andrae)

Period 3: 53:22 5-0 HV71 Fredrik Forsberg (Önerud, Vesel)

Skott: 27-26 (12-7, 5-10, 10-9)

Utv.min: HV71 3x2, SSK 4x2